Home / Social / 10 Mai, Ziua Regalității. Sărbătoarea Coroanei române la 150 de ani

10 Mai, Ziua Regalității. Sărbătoarea Coroanei române la 150 de ani

Distribuie

Mii de persoane de toate vârstele au participat marți, 10 mai, la ceremoniile organizate la Castelul Peleș din Sinaia cu ocazia sărbătoririi Coroanei Române la 150 de ani, un adevărat „regal vestimentar” desfășurându-se în timpul manifestărilor, iar unii dintre participanți sărbătorind cu ochii în lacrimi și cu gândul la vremuri demult apuse, scrie AGERPRES. Șirul evenimentelor a fost deschis de momentul solemn al arborării la Castelul Peleș, pentru prima dată după 1947, a Stindardului Regal, în prezența Custodelui Coroanei, principesa Margareta, și a altor membri ai Casei Regale.
Potrivit sursei citate, principesa Margareta a acordat premiile câștigătorilor ediției a cincea a Maratonului Regal, programul fiind continuat cu tradiționala Garden Party. Terasa Castelului Peleș, dar și peluza au fost arhipline, aproximativ 5.000 de persoane din toată țara participând la evenimentul care a inclus un recital de o oră al Muzicii Reprezentative a Ministerului Apărării Naționale, dar și un concert de gală susținut de orchestra lărgită a Cameratei Regale. Ținute clasice sau compuse din combinații adaptate stilului personal, rochii sau fuste de toate dimensiunile și culorile și, desigur, pantofi asortați, unii pictați manual, au făcut spectacol pentru privitori. Centrul atenției a fost însă reprezentat de pălăriile care au întregit ținutele.

Sursă foto: Hotel Privo


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO: ”Marș pentru Viață”, la Sărmașu

Distribuie O nouă ediție a evenimentului ”Marșul pentru Viață”, organizat de Biserică Ortodoxă Sărmașu, Fundația …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.