Final de sezon în genunchi pentru ASA, 1-4 și cu Steaua Sport
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 248 Vizualizări

Final de sezon în genunchi pentru ASA, 1-4 și cu Steaua

Așa cum se așteptau cei mai mulți, ASA Târgu-Mureș a încheiat în genunchi sezonul Ligii I de fotbal. În ultima partidă din turneul play-off, mureșenii au cedat din nou pe teren propriu cu 1-4 în fața formației FCSB (Steaua), și a încheiat sezonul 2015-2016 al Ligii 1 fără nicio victorie în play-off. Un final de sezon trist, mai degrabă rușinos, cu doar 3 puncte și 24 de goluri în cele 10 meciuri, după ce încheiaseră sezonul regulat cu cea mai bună apărare, cu doar 21 de goluri primite în 26 de partide. Mureșenii au promis însă un final cu fruntea sus, dar evoluția din ultimele partide îi face să aplece capul în fața suporterilor. O parțială scuză poate fi faptul că în ultimele jocuri au evoluat cu numeroase absențe în lot, mai mult sau mai puțin motivate și evoluții modeste, cu greșeli grave în linia defensivă. Totuși, roș-albaștrii mureșeni încheie pe locul 6 campionatul, loc asigurat la finalul sezonului regulat.

În meciul cu Steaua, golurile au fost înscrise de Bawab (min. 17), Chipciu (49), Popadiuc (51) și Onțel (67) pentru bucureșteni, Gorobsov (90-11 metri) pentru ASA. Meciul a fost dominat categoric de oaspeți, mureșenii axându-se pe obținerea unor lovituri libere, exersate la antrenamente. O greșeală în defensivă a dus la o deschidere rapidă a scorului, când Bawab a trimis plasat din interiorul careului. Repriza urma să se încheie cu un relativ echilibru, dar un contact al lui Ciolacu în ultimul minut cu Râpă a dus la eliminarea atacantului mureșenilor  și echilibrul s-a rupt și din punct de vedere numeric.

 

Încrâncenare nejustificată, din nou doi eliminați

Repriza secundă a început cu alte două greșeli ale defensivei mureșene în primele cinci minute, ambele încheiate cu goluri în poarta lui Stăncioiu, reușite de Chipciu și abia intratul Popadiuc. Imediat, antrenorul Laurențiu Regekampf își permite o nouă schimbare, introducându-l pe Mihalcea în locul lui Tamaș. După un șut al lui Brandan în brațele lui Niță, la Steaua intră și tânărul Onțel. După doar patru minute ASA rămâne în minutul 65 cu doar 9 oameni, la un cot aplicat de Mureșan lui Bawab, iar noul intrat Onțel a făcut 4-0 după ce „i-a furat” mingea lui Gorobsov. Partida era dezechilibrată din toate punctele de vedere. Oaspeții au încercat să facă scor, dar au ratat alte câteva situații favorabile în careu, iar cei care au înscris au fost mureșenii. Cel care greșise la cel puțin două din golurile primite de echipa sa, Gorobsov a tranformat cu precizie lovitura de pedeapsă obținută în penultimul minut de Buș, faultat în careu de Enache. Antrenorul George Ciorceri a mai dat ocazia a doi jucători să bifeze un joc în Liga I, dar cei doi nu au mai apucat nici să atingă mingea.

Un moment emoționant s-a petrecut în minutul 69 al partidei, când cele două echipe s-au oprit din joc, păstrând un moment de reculegere în memoria lui Patrick Ekeng, jucătorul camerunez de la Dinamo, decedat săptămâna trecută după ce s-a prăbușit pe teren în acel minut al jocului ci Viitorul Constanța.

Au evoluat formațiile:

ASA: Stăncioiu- G. Matei, Candrea, Mureșan, Pârvulescu (55 German), Gorobsov, Brandan, L. Buș (90 Șut), Voiculeț (90 Muth), Borza, Ciolacu.

FCSB: Niță- Râpă (46 Popadiuc), Papp, Toșca, Momcilovic, Tamaș (51 Mihalcea), Bourceanu, Enache, Bawab, Chipciu (60 Onțel), Marica.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE