Profesorul Ioan Ștefan, cu lacrimi în ochi la Târgul de meserii Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 379 Vizualizări

Profesorul Ioan Ștefan, cu lacrimi în ochi la Târgul de meserii

 

 

În deschiderea celei de-a doua ediţii a Târgului de Arte şi Meserii, miercuri, 11 mai, un moment emoționant și plin de învățăminte a fost marcat de apariția profesorului Ioan Ștefan, rezident al Căminului pentru persoane vârstnice din Tîrgu Mureș. Istoria vieţii sale se împleteşte armonios cu istoria învăţământului tehnic profesional din Tîrgu Mureș, iar prezența sa la evenimentul organizat de Primăria Municipiului Tîrgu Mureș și Inspectoratul Școlar Județean Mureș, a venit din dorința de a se bucura de apelul său de redresare a învăţământului, care a avut ecou.

Ajuns la vârsta de 93 de ani, domnia sa a debutat ca profesor de tehnologie și desen tehnic în cadrul Liceului Industrial Român (astăzi Grupul Școlar Industrial Avram Iancu), iar de-a lungul deceniilor a deschis catalogul și a strigat numele a peste 4.000 de elevi . Mulți din oamenii de succes a căror nume sunt des vehiculate în mass-media, Ioan Florea, fost ministru al Industriei Lemnului, Emil Moldovan, fost director al Fabricii de instrumente muzicale și articole sportive Reghin, l-au avut profesor pe Ioan Ștefan.

În anul 1883, la Tîrgu Mureș se înființează prima Școală de arte și meserii. La propunerea Ministerului de Industrie și Comerț, a Camerei de Comerț și cu sprijinul Primăriei orașului Tîrgu-Mureș se înființează la data de 13 noiembrie 1892, Școala de meserii pentru industria lemnului si metalului, care a funcționat într-o clădire de pe strada Rotundă, nr. 66, astăzi strada Matei Corvin.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE