„Raze de soare colorate”, la Palatul Culturii Cultură
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 365 Vizualizări

„Raze de soare colorate”, la Palatul Culturii

raze de soareInstitutului Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti organizează vineri, 13 mai, de la ora 18.00, la Palatul Culturii din Târgu-Mureş, vernisajul

expoziţiei „Raze de soare colorate”. Vor fi expuse fotografii mărite, schiţe originale, fotografii de epocă şi mai recente, care oferă o imagine amplă a operei atât de variate a lui Róth Miksa. Cu ocazia vernisajului vizitatorii vor fi salutaţi, în calitate de gazdă, de Soós Zoltán, directorul Muzeului Judeţean Mureş, iar expoziţia va fi vernisată de Kósa András László, directorul Institutului Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti. „Róth Miksa devenise încă în timpul vieţii sale cel mai cunoscut şi recunoscut designer maghiar al secolului XX. Un adevărat star care, la expoziţiile mondiale, câştiga premiu după premiu cu vitraliile sale. Creaţiile sale unice ornează, printre altele, palatul reginei olandeze din Copenhaga, cea mai mare biserică din Oslo, Teatro Nacional din Mexico City, şi tot el a realizat proiectul şi modelul pentru „perdeaua din cristale”, executat de firma lui Tiffany”, precizează organizatorii, prin intermediul unui comunicat de presă.

În expoziţie, alături de lucrările proiectate de cel jubilat şi lucrările provenind din atelierul său, pot fi văzute şi mărturii ale colaborării sale cu pictorii de marcă ai epocii (Székely Bertalan, Vaszary János, artiştii coloniei din Gödöllő, etc.).

Expoziţia a fost realizată în colaborare cu artişti fotografi şi cu numeroase instituţii publice, printre care Centrul Forster – Muzeul de Arhitectură Maghiară, Muzeul de Design, Casa memorială Róth Miksa, Muzeul de Istorie al Budapestei – Muzeul din Kiscell, Muzeul Orăşenesc Gödöllő.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE