S-au deschis porțile la cea de-a doua ediţie a Târgului de Arte şi Meserii Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 546 Vizualizări

S-au deschis porțile la cea de-a doua ediţie a Târgului de Arte şi Meserii

 

Aplauze pentru elevii Liceului Vocațional de Artă. Sub bagheta dirijorului Remus Grama, tinerii au deschis a doua ediţie a Târgului de Arte şi Meserii, desfășurată în Cetatea Medievală, în perioada 11-13 mai 2016, între orele 10:00-18:00.

Organizat de Primăria Municipiului Târgu Mureș în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Mureș, în cele trei zile ale evenimentului, liceele tehnologice din Târgu Mureş îşi prezintă oferta şcolară pentru circa 2.500 de elevi ai claselor a VII-a şi a VIII-a de la 24 de şcoli gimnaziale din judeţul Mureş, iar primăria municipiului şi numeroase firme organizează manifestări interactive prin care să capteze atenţia copiilor şi părinţilor.

DSC_9710

Potrivit celor afirmate de primarul Dorin Florea, la Tîrgu Mureș a existat mereu o pasiune și o admirație față de tehnică, față de diversele invenții ce au revoluționat lumea. Proiectul Școlii de Arte și Meserii este un demers îndrăzneț de a fi în pas cu vremurile care impun acest lucru și de a fi model pentru întreaga regiune și țară. În acest sens, Primăria Târgu Mureş a făcut o serie de demersuri pentru înfiinţarea şi dotarea atelierelor pentru şcolile de arte şi meserii, pentru pregătirea tinerilor în 34 de meserii, însă a decis să le arate tinerilor în mod concret ceea ce se doreşte de la ei, ca viitori meseriaşi.

foto 2

În deschiderea celei de-a doua ediții a evenimentului, primarul Dorin Florea a înmânat inspectorului școlar general Ștefan Someșan insigna „Tîrgu Mures – 400 de ani de oraș liber regesc”, pentru meritele și eforturile deosebite, depuse în sprijinul acestui proiect. Ciprian Dobre, președintele Consiliului Județean Mureș a urat tinerilor prezenți mult success și” sete de cunoaștere”, conturând ideea de echipă copil-părinte-profesor, ceea ce ce poate duce spre schimbarea de care are atâta nevoie sistemul de învățământ.

Ofertă educațională stufoasă

Compania Azomureş a anunţat că elevii care se vor înscrie la şcoala profesională pentru operator chimist de la Liceul Tehnologic „Ion Vlasiu” vor primi burse şi alte beneficii.

Astfel, elevii care vor fi în prima parte a clasamentului în privinţa rezultatelor şcolare vor primi de către 250 de lei lunar şi vor beneficia de decontarea transportului în comun, iar cei care se situează în prima jumătate a clasamentului vor beneficia de decontarea transportului în comun. Aceştia au posibilitatea să facă practică în incinta combinatului, iar după absolvirea şcolii se pot angaja la Azomureş.

Oferte asemănătoare, inclusiv cu garantarea viitorului loc de muncă, prezintă şi firme din domeniul tinichigeriei, tapiţeriei, mecanicii, prelucrarea lemnului.

Ofertele şcolilor de meserii de la Târgu Mureş sunt printre cele mai diverse, pentru forme de învăţământ la zi, seral sau postliceal, respectiv mecanici auto şi şoferi profesionişti, tehnician designer vestimentar, asistent manager, tehnician în industria textilă şi pielărie, zidar, instalator, zugrav, dulgher, fierar betonist, operator tehnică de calcul, tehnician în instalaţii electrice, automatizări, în activităţi economice şi în hotelărie, tehnician operator maşini cu comandă numerică, maistru mecanic la exploatarea, întreţinerea şi repararea echipamentelor de foraj şi extracţie, fabricarea produselor din lemn, chimie industrială, sculptor, tapiţer, industrie alimentară, agroturism, tehnician veterinar, coafor-stilist, tehnician în activităţi de comerţ, în turism, ospătar, bucătar. Târgul de Arte şi Meserii este organizat în cadrul ediţiei a XX-a a Zilelor Târgumureşene. În ultima zi a Târgului Şcolilor de Arte şi Meserii va începe şi Parada Vehiculelor Istorice, o suprapunere de evenimente a cărei scop este atragerea atenţiei tinerilor asupra unui domeniu care suferă din lipsă de specialişti, cum este restaurarea maşinilor de epocă.

foto 3

”Dacă înveți o meserie, viitorul e asigurat. Eu învăț pirogravura, gravez desene pe diferite obiecte de lemn, îmi place ceea ce fac, e ceva nou și interesant. În viitor aș vreau să lucrez la Mobex sau la Practiker” ne spune Anna Timea Gabor, clasa a X-a, profesională.

foto 4

”Eu fac o împletitură, un suport pentru sticlă de vin, îmi place ceea ce învăț și asta îmi doresc și în viitor, Nagy Balint, clasa a X-a, profesională.

foto 5

” În cadrul unui proiect Erasmus, am participat la un concurs în Ungaria unde am prezentat o coafură și machiaj stil Cleopatra, coafura este pasiunea mea și consider că a învăța o meserie este foarte util” ne spune Tunde Trombitas, clasa a XI-a.

foto 6

” Să știi o meserie este cea mai bună afacere. Încă nu m-am gândit ce voi face în viitor, dar îmi place croitoria și să mă perfecționez în acest sens, lucrând mult la mașina de cusut” ne spune Ramona Hotvos, clasa a XI-a.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE