Ce trebuie să știi despre 0800800883 -Telefonul copilului Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 306 Vizualizări

Ce trebuie să știi despre 0800800883 -Telefonul copilului

 

Salvați Copiii, filiala Mureș a dat startul, în comuna Nadeș, campaniilor de conştientizare cu privire la consecinţele abuzului asupra copilului și adolescentului, cu scopul de a face cunoscut copiilor și adulților, numărul GRATUIT de telefon 0800800883- Telefonul copilului. Numărul poate fi apelat pentru a veni în ajutorul oricărui copil aflat într-o situație de risc.

Campaniile se desfășoară în cadrul proiectului „Dezvoltarea în județul Mureș a Rețelei interinstituționale de prevenire, intervenție și combatere a violenței asupra copiilor” implementat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mureș în parteneriat cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş şi Salvați Copiii filiala Mureș.

Potrivit informațiilor furnizate de Alina Schenk, psiholog în cadrul Organizaţiei Salvaţi Copiii, filiala Mureș, în scopul evoluției proiectului a fost numită echipa de management și implementare a proiectului, au fost achizionate bunuri şi echipamente şi s-a dotat spaţiul în care îşi desfăşoară activitatea Serviciul „Telefonul copilului şi echipa mobilă”. Totodată, au fost angajaţi doi psihologi și doi asistenţi sociali, iar noii angajaţi au participat la cursuri de formare profesională în domeniul prevenirii și intervenţiei în cazuri de abuz a copilului.

Asociaţia “Salvaţi copiii” – filiala Mureş oferă servicii de consiliere psihologică copiilor a căror situaţie de risc a fost sesizată la Serviciul “Telefonul copilului si echipa mobilă”, dar și servicii de consiliere şi educație parentală părinţilor copiilor abuzaţi, neglijaţi sau exploataţi a căror situaţie a fost sesizată.

A fost activat TELVERDE „Telefonul copilului”: 0800 800 883 ca număr unic de urgență gratuit de semnalare a cazurilor de abuz, neglijare sau exploatare a copilului, număr care se difuzează la posturile locale de televiziune, cu un spot tv de promovare a TELVERDE „Telefonul copilului”

A  fost emisă Hotărârea Consiliului Judeţean Mureş privind aprobarea constituirii Echipei Intersectoriale Locale (EIL) Mureş pentru prevenirea, combaterea violenţei şi exploatării copilului şi a Regulamentului de organizare şi funcţionare al acesteia. EIL se întruneşte în sedinţe lunare în care se discută despre noutăţi legislative, proceduri comune de lucru şi cazuri sesizate.

A fost elaborat “Ghidul metodologic de acțiune sau intervenție în situaţii de risc pentru copil” destinat specialiştilor din domeniul intervenţiei şi combaterii violenţei şi exploatării copiilor din judeţul Mureş și “Ghidul de comunicare cu copii aflaţi în situaţii de risc”, inclusiv cu victime copii analfabeți, cu deficiențe mintale sau cu diverse alte afecțiuni senzoriale – surditate, mutitate, nevăzători.

În luna aprilie s-au organizat şase sesiuni de diseminare a celor două Ghiduri metodologice întocmite, către personalul cu atribuții în domeniul protecției drepturilor copilului din cadrul autorităților locale din judeţul Mureş.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE