Home / Politic / Civica. MC2 – ora de informatică în gimnazii

Civica. MC2 – ora de informatică în gimnazii

Distribuie

civicaMinisterul Educației a adoptat noul plan-cadru pentru învățământul gimnazial. Planul-cadru este documentul care prevede ce discipline vor face elevii de clasele V-VIII și câte ore îi vor fi alocate pe săptămâna fiecărei materii. Noul plan-cadru pentru clasele V-VIII urmează sa fie pus în aplicare începând cu anul școlar 2017-2018. Pe lângă alte modificări care nu fac obiectul abordării noastre se introduce, la toate clasele, o noua disciplină obligatorie – Informatica și TIC (Tehnologia Informației și a Comunicațiilor).

Este exact ceea ce anticipam noi, cu referire la promovarea MC2 prin intermediul centrelor situate în școli. Măsura este de două ori pozitivă: odată pentru că asigură noțiunile elementare de informatică pentru copiii noștri și a doua oară pentru că poate oferi mișcării MC2 operatorii de care are nevoie în centrele organizate în școlile târgmureșene. Mai mult, de vreme ce MC2 își propune să dezvolte armonios comunitățile, în funcție de interesele reale ale acestora, așa cum le concep acestea, e de la sine înțeles că mișcarea poate contribui la dezvoltarea bazei materiale în domeniul informaticii, din școli. Atelierele de informatică din gimnazii vor beneficia de aportul material adus de către comunitățile civice iar acestea din urmă vor fructifica setea de cunoaștere și abilitățile dobândite de către tinerii informaticieni. Nu este nevoie ca tinerii să  se manifeste ca niște Steve Jobs, e destul să știe elemente de bază privind introducerea de noi date în sistemele informaționale. Așa, ei pot ajuta persoanele mai în vârstă și pe cei lipsiți de posibilități materiale să se manifeste în sistemul MC2, contribuind la integrarea lor în familia largă a MC2, prin înlesnirea accesului acestora la discutarea, aprobarea și rezolvarea problemelor comunitare.

Comentariile, propunerile, sugestiile și criticile dumneavoastră sunt citite și auzite la email unprtargumures@gmail.com, telefon 0365.431.617 precum și pe pagina și contul nostru de Facebook. Vă aștept la audiențe, în fiecare miercuri,  între orele 18.00 – 20.00, la sediul de campanie UNPR Mureș, din strada Cisnădie nr. 2A, Târgu-Mureș.

Ing. Cristian Victor CĂTANĂ

Președinte UNPR Târgu-Mureș


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Pe cine susține UDMR la alegerile pentru Primăria Târgu Mureș

Distribuie Adunarea Generală a UDMR Târgu Mureș a decis joi, 21 martie, ca organizația municipală …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.