Home / Slider / ”Prietenii naturii” au intrat în competiție la grădinița Rândunica

”Prietenii naturii” au intrat în competiție la grădinița Rândunica

 

Copiii învăţaţi să iubească şi să respecte natura, să devină prietenii naturii. 13 grupe de copii preșcolari din mai multe grădinițe din județul Mureș au participat, miercuri, 12 mai, la concursul județean de creație plastică ”Prietenii naturii”, ediția a opta, care s-a desfășurat la Grădinița cu program prelungit „Rândunica” din Tîrgu Mureș.

Evenimentul a  fost organizat de Inspectoratul Școlar Județean Mureș, Liceul Vocațional de Artă și grădinițele din județ, cu aportul coordonatorilor prof. Irina Trifan, prof. Haller Katalin, coordonator grădinița ”Rândunica” Csilla Vincze, directorul general și adjunct al Școlii Gimnaziale ”Liviu Rebreanu”, prof. Gheorghe Nistor, respectiv prof. Raluca Matei.

Imaginația copiilor nu cunoaște limite, iar activitatea lor principală este jocul. Tocmai de aceea, organizatorii au avut ca obiectiv principal  cultivarea creativităţii celor mici, provocându-i să facă câte un desen, în urma unei povești pe care au ascultat-o foarte atenți, despre un peștișor ce trăia într-o apă poluată și un băiețel care îl salvează.

” Scopul acestui concurs este promovarea spiritului eco în rândul celor mici, grija pentru natură și crearea unui mediu favorabil creșterii sănătoase a unui copil. Tot ceea ce facem azi pentru a proteja mediul înconjurător îi ajută pe copii în viitor să fie mai sanatoși și longevivi” ne spune Csilla Vincze, coordonatorul grădiniței ”Rândunica”.

Conștiința ecologică trebuie dezvoltată, iar talentul celor mici încurajat, motiv pentru care nici una din grupele concurente nu a plecat acasă fără o diplomă de mențiune. Ca și edițiile precedente, concursul ”Prietenii naturii” este locul unde să-şi pună în evidenţă inteligenţa, creativitatea, curiozitatea, momentele care să îi pună în valoare, recompensele care să-i motiveze.

Citeste si:  Modernizare de străzi în Iernut

Din juriu au făcut parte cadrele didactice Claudia Negrea, Csilla Kubanda, Camelia Pop, Georgeta Syekely și Hajnal Moldovan Kovacs. De premiul I s-a bucurat grădinița cu program prelungit nr.6, preșcolarii Tekla Borbely și Borka Balazs sub îndrumarea cadrelor didactice Emoke Cseh și Reka Mureșan. Premiul II a mers către grădinița ”Pinochio”, preșcolarii Reka Mărgulescu și Hanna Sido sub îndrumarea cadrului didactic Terezia Kovacs. Cu premiul III  s-a ales grădinița cu program normal Cristești, preșcolarii Balint Kalman și Csiki Laszlo sub îndrumarea cadrului didactic Hajnalka Kalman.

Coordonatorii concursului de creație plastică sunt profesorii Csilla Vincze, Elisabeta Baciu, Florina Bendriș, Hajnalka Barabasi și Agnes Boloni.

Iată ce au răspuns cei mici la întrebarea ” Ce faci tu pentru a proteja natura?”:

carina baciut

”Eu ud florile și copacii, adun gunoaiele de pe jos, desenez flori, iarbă soare și apă” ne spune Carina Băciuț.

paul bucur

” În curtea grădiniței am lucrat toți copiii alături de părinți și am făcut o grădină unde am pus niște rotițe de cauciuc și am plantat flori. În fiecare zi avem un musafir care ne vizitează acolo: o șopârliță” ne destăinuie Paul Bucur.

izabella veress

” Îmi place să ud florile și să mă joc în iarbă, lângă ele” adaugă Izabella Veress.

radu bratan

”Iubesc natura și mă îngrijesc de pomi, ca să dea fructe sănătoase” ne convinge Radu Brățan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Exemplu de devotament, campion mondial în slujba celor în nevoie

Locotenent Leon Precup în vârstă de 53 de ani este în serviciul de servire al …