Proiect încheiat cu succes la Fundația Alpha Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 265 Vizualizări

Proiect încheiat cu succes la Fundația Alpha

Fundația Transilvană Alpha împreună cu partenerii Asociația Rețeaua Națională de Informare și Cooperare pentru Integrarea în Comunitate a Copiilor și Tinerilor cu Cerințe Educative Speciale – RENINCO, Federația Organizația Națională a Persoanelor cu Handicap din România – ONPHR, Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități, Serciviul Public de Asistență Socială Simeria, Asociația Hans Spalinger și Fundația Light into Europe anunță finalizarea ”TOATE drepturile fundamentale pentru TOATE persoanele cu dizabilități!”. În ziua de joi, 12 mai, sediul Fundației Transilvană Alpha din strada Aleea Vrancea nr. 1 a găzduit o conferință de presă cu această temă, susținută de Andreia Moraru, managerul proiectului și Emil Sabău, responsabil de relații publice în cadrul proiectului.

Proiectul s-a derulat în perioada 2 iunie 2014 – 30 aprilie 2016 și a avut ca scop consolidarea mișcării de reprezentare a persoanelor cu dizabilități din România.  Proiectul a beneficiat de finanțare prin Granturile SEE 2009–2014, în cadrul Fondului ONG în România având un  buget total de 154.597 euro.

Materiale-resursă pe teme inovative

În timpul celor 23 de luni de derulare a proiectului au fost elaborate o serie de materiale care abordează teme inovative și care sunt menite să servească drept surse de informare respectiv resurse în aplicarea politicilor publice pe tema dizabilității. Alături de broșuri informative, materialele informative și publicațiile realizate de echipa de proiect sunt: manualul ”Obiective și tehnici moderne în lobby și advocacy în domeniul dizabilității în lumina Convenției ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități”; studiul ”Accesul persoanelor cu dizabilități din România la servicii de educație, de la grădiniță la universitate; studiul ”Costul dizabilității – Provocările metodologice ale unui demers de reformă, așteptat și necesar, a politicilor din domeniul dizabilității”; studiul ”Dizabilitatea în presă” și ”Ghid în domeniul dizabilității pentru jurnaliști și profesioniști din mass-media”.

Noul www.dizabnet.ro

 Prin intermediul proiectului ”TOATE drepturile fundamentale pentru TOATE persoanele cu dizabilități!” a fost realizată și noua pagină web www.dizabnet.ro. Construit inițial ca și blog, dizabnet.ro s-a transformat într-un website complex ce servește ca platformă de comunicare și resurse pentru organizațiile din domeniul dizabilității. Noul dizabnet.ro oferă acces mult mai ușor celor interesați la informații privind noutățile legislative, studii, publicații, baze de date utile, evenimente, oportunități de finanțare a diverselor proiecte sau cursuri de specialitate.

Sesiunile de informare și cursurile de formare au avut loc în orașele: Tîrgu-Mureș, Slobozia, București, Simeria, Zalău, Cluj-Napoca, Sibiu, Bistrița, Brașov, Ploiești, Focșani, Bârlad și Buzău.

Conferință finală cu peste 120 de participanți

 Proiectul s-a finalizat cu o conferință organizată în perioada 26-27 aprilie la Hotel CARO din București. Evenimentul a avut două secțiuni distincte. În prima zi , marți, 26 aprilie 2016, începând cu ora 15:00 au avut loc întâlniri-forum între membri rețelelor partenere – Dizabnet, Reninco și ONPHR. În a doua zi, miercuri, 27 aprilie 2016, au fost prezentate rezultatele proiectului, opiniile beneficiarilor, concluziile și recomandările acestora și nu în ultimul rând perspectivele oferite de rezultatele proiectului în ceea ce privește drepturile persoanelor cu dizabilități. La conferință au participat peste 120 de persoane din instituții publice centrale și locale, mediul educațional și organizații neguvernamentale.

Conferința finală a proiectului”TOATE drepturile fundamentale pentru TOATE persoanele cu dizabilități!” s-a încheiat cu formularea unei rezoluții la care s-au raliat ca și semnatari toți participanții.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE