Ambasatorul Elveției în România, cetățean de onoare al Sighișoarei Sighișoara
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 567 Vizualizări

Ambasatorul Elveției în România, cetățean de onoare al Sighișoarei

Ambasadorul Confederaţiei Elveţiene în România, Excelenţa Sa Jean-Hubert Lebet, a primit, vineri, 13 mai, titlul de Cetăţean de Onoare al Sighişoarei, în cadrul unei ceremonii care a fost organizată la Sala Barocă a Primăriei Sighişoara. Excelenţa Sa Jean-Hubert Lebet a transmis că acceptă această distincție atât în numele său, cât șî în numele cetăţenilor elveţieni care locuiesc în Sighișoara. Totodată, a afirmat că este trist că peste doar câteva săptămâni mandatul său se va încheia și va trebui să părăsească România.

2

Consiliul Local Sighisoara a decis, în baza Hotărârii Consiliului Local Sighișoara nr. 191 din 26 noiembrie 2015, acordarea titlului de Cetăţean de Onoare ambasadorului Jean-Hubert Lebet, întrucât diplomatul elveţian a contribuit la creşterea prestigiului cultural al Sighişoarei, prin susţinerea nemijlocită a Festivalului Academia Sighişoara, dar şi la consolidarea relaţiilor economice, culturale şi de prietenie dintre România şi Elveţia.
„Vedeți în fața dumneavoastră un ambasador foarte trist. Sunt trist pentru că în câteva săptămâni voi părăsi România, dar datorită acestui eveniment şi a acestui titlu de Cetăţean de Onoare mă simt mult mai liniştit şi fericit. Accept această onoare nu pentru mine personal, ci în numele cetăţenilor elveţieni care locuiesc aici. Aş dori să le mulţumesc, de asemenea, autorităţilor locale pentru modul în care au înţeles să primească la Sighişoara cetăţenii elveţieni. Trebuie să amintesc aportul deosebit pe care domnul Alexandru Gavrilovici l-a adus acestei comunităţi prin organizarea Academiei Sighişoara. L-am cunoscut în Elveţia, în oraşul meu natal, în anii 1970, şi cred că este unul din cei mai buni violonişti din Elveţia. Este un excelent cetăţean elveţian, dar şi un foarte bun cetăţean român. După Revoluție a venit aici și a pus bazele acestui eveniment, care durează de mai bine de 20 de ani. A făcut-o singur, fără sprijin din partea statului elvețian. A reușit să-și aducă prietenii la Sighișoara și datorită lui ați avut ocazia să-i ascultați pe unii dintre mai mari muzicieni ai lumii”, a transmis Excelenţa Sa Jean-Hubert Lebet.
4

Excelenţa Sa Jean-Hubert Lebet a transmis că România este o țară frumoasă și sigură, cu oameni minunați și toleranți, cu vinuri bune și mâncare pe măsură, dar și cu peisaje minunate. Totodată, a precizat că de când lucrează în sectorul diplomatic, adică de mai bine de 32 de ani, cei cinci ani petrecuți în Ambasada Elveției în România au reprezentat cea mai frumoasă perioadă.
„Putem vorbi despre elemente slabe ale sistemului de aici, dar trebuie să insistăm pe lucrurile pozitive, pentru că nu vorbim suficient despre ele. Doresc să le mulţumesc autorităţilor locale pentru modul în care îi primesc pe investitori elveţieni în oraș. Ați menţionat Sefar, ați menționat Azomureş din Târgu-Mureș şi sunt foarte mândru de genul acesta de companii care vin aici, sunt investitori serioşi, buni angajatori, ei vin aici pe termen lung, nu vin să facă un profit rapid şi să plece”, a menționat Jean-Hubert Lebet.
5

Viceprimarul municipiului Sighișoara, Ionel Gavrilă, a arătat că Excelenţa Sa Jean-Hubert Lebet a susținut necondiționat atât Festivalul Academia Sighișoara, cât și implicarea investitorilor elvețieni în România, motiv pentru care se simte onorat să-i înmâneze titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Sighișoara. „Mă simt deosebit de onorat să înmânez titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Sighișoara Excelenţei Voastre Jean-Hubert Lebet. Sunteți un prieten devotat al Sighișoarei și acest lucru este demonstrat de susținerea necondiționată pe care ați acordat-o Academiei Sighișoara, un festival de mare prestanță, care face cinste municipiului nostru și României. De asemenea, ați susținut implicarea investitorilor elvețieni în România. Cel mai bun exemplu este firma Sefar, care pe lângă locurile de muncă oferite comunității din Sighișoara, pe lângă importanța contribuție adusă la veniturile orașului, a susținut sistemul de sănătate publică locală prin donația făcută Spitalului Municipal. Prin participarea Excelenței Voastre, cu ocazia Zilei Naționale a Elveției, la Sighișoara, ați făcut ca urbea noastră să devină în fiecare an, în această zi, și o localitate elvețiană. În numele Consiliului Local, al Primăriei municipiului Sighișoara, al cetățenilor Sighișoarei și al meu personal, vă mulțumesc pentru susținerea și prezența Excelenței Voastre alături de comunitatea noastră”, a transmis viceprimarul Ionel Gavrilă.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE