Home / Religie / Biserica din Lunca Bradului, sfințită de ÎPS Irineu

Biserica din Lunca Bradului, sfințită de ÎPS Irineu

Distribuie

Credincioșii din Lunca Bradului vor avea parte duminică, 15 mai, de un moment de bucurie adus de sfințirea Bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din comună, sfințire oficiată de Înaltpreasfințitul Irineu al Alba Iuliei. În dimineața de duminică, ne vom aduna toți consilierii din comună la Biserică, alături de Ansamblul „Brădulețul”, pentru a-l întâmpina oficial pe Înaltpreasfințitul Irineu al Alba Iuliei. Primăria sprijină în fiecare an, cu cât poate, iar răsplata acestui ajutor va fi încununată duminică prin sfințirea Bisericii. Biserica are o vechime de peste un secol, a ars la un moment dat, după care a fost reconstruită. În ultimii ani, Biserica a fost renovată interior și exterior, a fost făcut altarul, iconostasul, precum și pictura, lucrarea aparținând lui Constantin Gabor, din Lunca Bradului. Lucrările sunt aproape finalizate și acum muncim din zor pentru ca duminică să primim înalții oaspeți cu Biserica aranjată și pusă la punct”, a declarat Petru Vultur, primarul comunei Lunca Bradului.

Moment de împlinire

Istoria Bisericii din Lunca Bradului se întinde pe o perioadă de peste un secol, fiind construită în perioada 1905-1912, preot fiind părintele Nicolae Nașcu. De-a lungul timpului, Biserica a suferit diverse lucrări de reparații, lucrările complete de renovare fiind înfăptuite în perioada în care ea este păstorită de părintele paroh Vasile Sorin Burian. „Sunt preot de 28 de ani la Lunca Bradului și acest moment al sfințirii încununează eforturile noastre de-a lungul timpului, a tuturor credincioșilor care văd din nou Biserica ca o mireasă. La acest moment de aleasă sărbătoare, vor fi prezenți la sfințirea Bisericii noastre un sobor de 21 de preoți cu trei diaconi, în frunte cu Înaltpreasfințitul Irineu al Alba Iuliei, care va înfăptui mult așteptatul moment al sfințirii Bisericii din Lunca Bradului. Biserrica are o vechime de 110 ani și multă vreme nu a beneficiat de lucrări de reabilitare. Acum a fost schimbată în totalitate. Ea nu a avut parte de o sfințire oficială. Există doar un act din anul 1923 prin care se spune că au trecut niște episcopi prin zonă, dar oficial nu a avut loc o sfințire”, a precizat părintele Vasile Sorin Burian. Sărbătoarea de duminică va debuta la ora 7.00 cu sfințirea apei și utrenia, moment urmat de primirea Înaltpreasfințitului Irineu, care va oficia slujba de sfințire a Bisericii și Sfânta Liturghie Arhierească, iar la final cei prezenți vor participa la o agapă frățească.

 

De asemenea, verificati

Conferința „Limbajele iubirii în relația de cuplu”

Distribuie Biserica de lemn Sfântul Arhanghel Mihail (str. Andrei șaguna nr.13) va găzdui sâmbătă, 30 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.