Home / Administratie / Jandarmii mureşeni, în misiune la Şumuleu Ciuc

Jandarmii mureşeni, în misiune la Şumuleu Ciuc

Distribuie

jandarmiGruparea de Jandarmi Mobilă “Regele Ferdinand I” Târgu-Mureş, împreună cu Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Harghita, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Harghita şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Harghita vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică pe timpul desfăşurării manifestărilor ocazionate de sărbătorirea Rusaliilor catolice la Catedrala Șumuleu-Ciuc şi pe dealul Șumuleul Mic, între 12 – 15 mai.

Dat fiind numărul mare de participanţi, va fi constituit un dispozitiv de ordine publică format din aproximativ 500 de jandarmi, polițiști și pompieri. “Jandarmii vor fi prezenți atât pe traseele de afluire şi defluire ale pelerinilor, în apropierea Catedralei Franciscane din Șumuleu, în zona gărilor și autogărilor, cât şi la locul de desfăşurare a slujbei religioase de pe Dealul Şumuleul Mic. Având în vedere că este o manifestare care polarizează un public numeros, jandarmii aflați în dispozitiv, vor acorda  asistență de specialitate participanților, vor lua măsuri pentru prevenirea și combaterea faptelor de natură a încălca normele de conviețuire socială stabilite prin actele normative în vigoare, pentru contracararea oricăror manifestări care nu au legătură cu scopul urmărit de către organizatori.

Invităm cetăţenii, ca la rândul lor, să ne sprijine în misiunea noastră, manifestând grijă asupra modului de păstrare şi folosire a bunurilor şi valorilor proprii, a asigurării corespunzătoare a autovehiculelor parcate în zone autorizate şi nu în ultimul rând prin grija deosebită acordată copiilor care se pot rătăci cu uşurinţă în mulţime”, a precizat cpt. Ciprian Căluşer, purtător de cuvânt al Grupării de Jandarmi Mobilă “Regele Ferdinand I” Târgu-Mureş.

În vederea prezervării climatului de ordine şi siguranţă publică, participanții sunt rugați să respecte recomandările făcute de organizatorii adunării publice, împuterniciţii acestora sau organele de ordine, să se abţină de la acţiuni de natură a împiedica desfăşurarea normală a manifestării ce are un caracter pur religios, să nu aibă asupra lor bunuri materiale interzise de lege știut fiind și faptul că este interzis ca persoane sau grupuri de persoane care nu au legătură cu adunarea publică organizată să se infiltreze în rândul credincioșilor, cu scopul de a tulbura normala desfăşurare a acesteia. Pentru buna desfășurare a manifestărilor publice, se vor lua măsuri pentru restricționarea traficului rutier, sens în care rugăm participanții la trafic să se informeze din timp cu privire la zonele cu restricții și să respecte indicațiile jandarmilor aflați la intersecția aleilor și străzilor cu strada Szék și a polițiștilor rutieri”, a mai menţionat cpt. Ciprian Căluşer.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Încă o balastieră în județul Mureș

Distribuie Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.