Zilele Târgumureșene deschise  în prezența oficialităților Administratie
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 594 Vizualizări

Zilele Târgumureșene deschise în prezența oficialităților

Ediția a XX-a a manifestării cultural-artistice ”Zilele Târgumureșene”, organizată sub genericul ”400 de ani de ”Oraș Liber Regesc” și-a deschis oficial porțile joi, 12 mai în Parcul Municipal. După întâmpinarea oficialităților și județului, și a delegațiilor orașelor înfrățițe atenția a fost captată de scena din Parcul Municipal, cu binecuvântarea reprezentanților tuturor cultelor religioase din oraș, respectiv Protopopiatul Ortodox Târgu-Mureș, Propotopiatul Reformat Mureș de pe Câmpie, Biserica Creștină Adventistă de ziua a 7-a, Protopopiatul Unitarian, Biserica Creștină Penticostală, Biserica Evanghelică Luterană, Comunitatea Evreilor, Biserica Creștină Baptistă Maghiară, Protopopiatul Greco Catolic. ” Sunt zilele orașului, și nu poate fi nimic mai presus și mai frumos decât să pun în slujba târgumureșenilor ce am făcut o viață întreagă. Vă împărtășesc că mai mult din jumătate din viața mea am trăit-o aici la Târgu-Mureș, aproape două treimi din viață. Azi am făcut un mic bilanț și sunt mândru și bucuros că am reușit să întorc orașului ceea ce el mi-a dat, bucuria de a urma o școală de elită, bucuria de a cunoaște în acest oraș tot ceea ce a fost mai presus și mai bun,  care ne-a insuflat tuturor că oriunde vom fi să apărăm, să iubim Târgu-Mureșul. Am ținut să punem în valoare acești 400 de ani, dar mai ales ce vrem  să transmitem generațiilor noastre. Sunt copiii noștri în joc, sunt nepoții noștri, și nu le putem transmite altceva decât apăsarea celor 400 de ani de a apăra, iubi și reprezenta orașul, a precizat Dorin Florea, primarul Municipiului Târgu-Mureș.

Să ne respectăm valorile”

Prezent la deschidere, Ciprian Dobre, președintele Consiliului Județean Mureș a subliniat rolul tinerilor și a unității târgumureșenilor. ”Cred că  Târgu-Mureșul e locul unde mulți dintre noi avem copii, locul unde îi creștem, educăm și formăm. Rolul, de foarte multe ori,  al formării și educării a căzut câteodată pe umerii cui nu trebuia. Eu cred că  împreună putem să ne luăm răspunderea pentru educația și pentru instruirea generației care vine. Sper și cred că tot ceea ce înseamnă Târgu-Mureș, ceea ce a însemnat acest oraș ca valori, rămâne și de acum înainte. Noi urmează să rămânem uniți, și să ne respectăm valorile care le avem la Târgu-Mureș. Această avere pe care o avem, curajul de a conviețui români și maghiari, maghiari și români, curajul de a vedea viitorul copiilor noștri aici la Târgu-Mureș se datorează în mare parte unității pe care noi am arătat-o la Târgu-Mureș”, a precizat Ciprian Dobre.

Edda și Holograf în concert

Deschiderea fiind făcută, pe scenă și-a făcut simțită prezența muzica, de la cea populară adusă  de Mihaela și Ciprian Istrate, Kilyen Ilka, Ionuț Fulea, seara fiind încheiată la scena din Parcul Municipal de concertele susținute de formațiile Edda din Ungaria și Holograf.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE