Home / Cultură / Bucuria muzicii continuă la “Zilele Muzicale Tîrgumureșene”

Bucuria muzicii continuă la “Zilele Muzicale Tîrgumureșene”

Distribuie

Zilele Muzicale Tîrgumureșene”, eveniment muzical de prestigiu al Filarmonicii de Stat Târgu-Mureş programează marţi, 17 mai, ora 19, la Palatul Culturii un recital de pian susţinut de Érdi Tamás din Ungaria, prilej cu care va interpreta câteva perle din creaţia lui F. Chopin, F. Liszt şi Bartók Béla.

Următoarea bucurie le va fi adusă melomanilor la “Zilele Muzicale Tîrgumureșene” joi, 19 mai, când va avea loc un concert extraordinar dirijat de Maestrul Shinya Ozaki din Japonia. “Sub bagheta lui va evolua un excepțional violonist român Dragoș Mânza, care actualmente este concertmaestrul Filarmonicii din Düsseldorf, Germania. Programul este foarte variat și cuprinde câteva pagini de referință din creația lui V. Kalinnikov, J. Sibelius și Ottorino Respighi, autorul celebrelor “Serbări romane”, a precizat Vasile Cazan, directorul Filarmonicii Târgu-Mureş.

Duminică, 22 mai, festivalul îi are oaspeţi pe doi artişti din Statele Unite ale Americii, flautista Kathryn Daniel și pianista Ilonka Rus-Edery. Ele vin cu un program atractiv ce cuprinde lucrări ce îi au ca autori pe Bach-Gounod, Ph. Gaubert, A. Piazzola, J. Rutter, B. Mc Kimm și P. Morlacchi. Printre cei care vor susţine un recital în cadrul festivalului se numără şi Cvartetul de coarde “Tiberius”, care vor concerta marţi, 24 mai, ora 19, la Palatul Culturii, prilej cu care vor încânta publicul cu două creații de o rară frumusețe, compuse de W. A. Mozart și L. van Beethoven.

Final de festival pe acorduri Ceaikovski

Momentul de încheiere al festivalului aduce pe scena Filarmonicii doi oaspeţi cu greutate în lumea muzicii, dirijorul de origine turcă stabilit în Ungaria Alpaslan Ertüngealp şi pianistul rus Pavel Nersessian, protagoniştii concertului vocal-simfonic extraordinar de joi, 26 mai. “Pianistul rus Pavel Nersessian ne va fascina prin interpretarea, cred, “de zile mari” a Concertului nr.1 pentru pian și orchestră în si bemol minor de P. I. Ceaikovski, o adevărată capodoperă și, în același timp, piatră de încercare pentru toți marii pianiști. În partea a doua, cele două mari colective artistice ale Filarmonicii târgumureșene, Corul Mixt și Orchestra Simfonică ne vor face să trăim clipe de neuitat ascultând Missa în do minor de R. Schumann. Vor întregi aparatul vocal și trei cântăreți: soprana Claudia Bataragă, tenorul Szabó Levente și basul Buta Árpád”, a precizat Vasile Cazan.

 

De asemenea, verificati

Conferință de presă pe tema acțiunilor premergătoare evenimentului cultural al anului: Concertul Filarmonicii de Stat Târgu Mureș la Viena

Distribuie Un epocal eveniment cultural se anunță în toamna acestui an, este vorba despre concertul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.