Home / Invatamant / Freneticii reghineni la cea de-a XVI-a aniversare

Freneticii reghineni la cea de-a XVI-a aniversare

Distribuie

Clasele freinet de la Şcoala Gimnazială „Alexandru Ceuşianu” au îmbrăcat vineri,13 mai, straie de sărbătoare cu prilejul „Zilei Freneticilor”, eveniment ajuns în acest an la ediţia a XVI-a. Cei 80 de elevi care au ales să studieze după tehnici specifice pedagogiei freinet s-au adunat la şcoala de pe str. Vânătorilor, loc în care a avut loc evenimentul aşteptat cu nerăbdare. Alături de ei au fost echipa freinet de Reghin, profesoara de limba franceză Walter Ionela, dirigintele clasei a V-a, profesorul Răzvan Moldovan, colaboratorii Ştefan Molnar şi Ciprian Crişan, foşti elevi frenetici precum şi 10 mame care au pregătit deliciosul bufet suedez. „Programul a fost unul încărcat şi diversificat, aşa cum le place elevilor noştri. Prima parte a zilei a constat în realizarea de proiecte ilustrate din poveştile învăţate. 9 echipe de elevi au ilustrat şi povestit cele mai îndrăgite poveşti ale copilăriei, precum Cenuşăreasa, Muzicanţii din Bremen, Ursul păcălit de vulpe, Turtiţa etc. Prima pauză a venit cu multe sandwichuri delicioase şi sucuri răcoritoare, prilej minunat de a-i învăţa pe cei mai mici frenetici cum să se comporte când servesc masa la un bufet suedez.

ziar4A urmat partea în care elevii au demonstrat cunoştinţele dobândite la orele de limba franceză prin cântece pline de savoare şi veselie. De asemenea, cei din clasa a V-a au prezentat o scenetă pregătită sub îndrumarea bibliotecarei Ani-Mari Moldovan, în amintirea atelierului de dramatizare din clasele I-IV. Ultima parte a programului, cea mai aşteptată de participanţi, a fost cea de karaoke. Fiecare clasa a pregătit o piesă în vogă pe care au dansat şi cântat din tot sufletul. Ba mai mult, la această ediţie, unii şi-au luat inima în dinţi și au cântat live, spre admiraţia celor prezenţi. Ziua s-a încheiat cu acordarea tradiţionalelor diplome precum şi a numărului aniversar al Revistei freneticilor, revistă scrisă de elevii acestor clase. La mulţi ani tuturor celor care sunt sau se simt frenetici! La cât mai multe asemenea aniversări spre bucuria noastră, a tuturor!”, a precizat Smaranda Puşcaş, prof. înv. primar, Şcoala Gimnazială „Alexandru Ceuşianu”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Un liceu târgumureșean împlinește 130 de ani!

Distribuie Liceul Tehnologic „Avram Iancu” din Târgu Mureș va sărbători joi, 17 noiembrie, 130 de …