Home / Sanatate / Vești bune în privința primului transplant pulmonar din România

Vești bune în privința primului transplant pulmonar din România

Distribuie

Primul transplant pulmonar din România ar putea fi realizat foarte curând la Spitalul „Sfânta Maria”, după ce în acest program a fost înscris deja un pacient, ultimii pași fiind alocarea fondurilor de la Ministerul Sănătății și găsirea unui donator compatibil, a anunțat managerul unității medicale, dr. Narcis Copcă, potrivit AGERPRES. „Noi am reușit să fim acreditați. A fost făcut training de șase luni la Hanovra, cel mai important centru din lume, cu cel mai mare număr de pacienți transplantați pulmonar — 130 pe an. (…) Acreditarea s-a întâmplat acum o lună. Trei luni de zile durează introducerea primului pacient pe listă. Noi am reușit să devansăm cu o lună și un pic și chiar astăzi dimineață am primit interfața și a fost introdus primul pacient român pe lista de așteptare pentru transplantul pulmonar în România. Ca și pași mai sunt de primit resursele financiare de la Ministerul Sănătății, demersurile sunt avansate și așteptăm cât de curând, poate chiar săptămâna viitoare, și evident începând cu săptămâna viitoare vom aștepta primul donor compatibil cu pacientul nostru. Ne trebuie să primim suma necesară pe filă de buget pentru că nu putem muta, nu avem voie să mutăm bani de la transplantul hepatic din instituție la transplantul pulmonar, demersurile sunt făcute și cred că acest aspect este rezolvabil rapid”, a explicat medicul, potrivit sursei citate.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Situația epidemiologică a județului Mureș

Distribuie Conform statisticilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș, numărul virozelor înregistrate la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.