Viitorii liceeni la Arte se pregătesc de admitere Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2501 Vizualizări

Viitorii liceeni la Arte se pregătesc de admitere

 

Se caută viitori elevi de clasa IX-a pasionați de Arte Plastice și Arhitecură. Mai sunt câteva zile în care elevii care se pregătesc să încheie cei patru ani de ciclu gimnazial, se pot înscrie pentru admiterea în clasa a IX-a, la Liceul Vocațional de Artă din Târgu-Mureș, secțiile Arte plastice și Arhitectură.

Chiar dacă drumul către performanță nu este ușor, sub îndrumarea cadrelor didactice de aici, viitorul licean va învăța să își coordoneze mișcările, va căpăta pricepere și îndemânare, își va forma unele deprinderi practice de a opera cu diverse materiale și instrumente și, în final, va străluci în sălile de expoziții. Noi îți dorim să-ți duci visul până la capăt și să ne anunți de reușita ta!

Cum vor arăta probele

Potrivit informațiilor furnizate de conducerea Liceului, iată care sunt probele de foc.

La Arte Plastice, miercuri , 25 mai, în intervalul orar 9.00-14.00, va avea loc proba de Percepție vizuală desen, Studiu după natură – Natură Statică compusă din două sau cel mult trei obiecte, dintre care unul de rotație (vase de lut, corpuri geometrice, fructe sau legume, naturale sau mulaje), compusă pe contraste valorice. Se interzice compunerea naturii statice în exclusivitate din obiecte albe pe fundal alb. Draperia din fundal nu va avea falduri. Candidatul va lucra cu hârtie A3, creioane, radieră, ascuțitoare, timp de lucru 5 ore. Criteriile de apreciere vor fi compunerea spațiului plastic (încadrarea în pagină), raportul dintre obiecte (proporții), forma, caracterul obiectelor, redarea spațiului și a volumului și raportul valoric.

A doua probă, cea de creativitate, va avea loc joi, 26 mai, în intervalul orar 12.00-17.00, și va consta în Compoziție figurativă în culoare pe o temă dată și cu enunțarea unei probleme de culoare. Ca și materiale, candidatul va lucra  timp de cinci ore cu hârtie A3, creion, culori de apã (tempera, acuarele, guașe, acrilice), pensule, vas pentu apă, paletă de culori, cârpă. Criterii de apreciere vor fi unitatea compoziției și încadrarea în subiect, rezolvarea problemei de culoare enunțată, nota personalã, originalitate, creativitate.

La Arhitectură, miercuri, 25 mai, în intervalul orar 9.00-14.00, va avea loc prima probă a examenului de Percepție vizuală, desen, Studiu după natură statică – compusă din două sau cel mult trei obiecte, dintre care unul de rotație (vase de lut, corpuri geometrice, fructe sau legume, naturale sau mulaje), compusă pe contraste valorice. Se interzice compunerea naturii statice în exclusivitate din obiecte albe pe fundal alb. Draperia din fundal nu va avea falduri. Materiale: hârtie A3, creioane, radieră, ascuțitoare. Criteriile după care se vor acorda notele sunt compunerea spațiului plastic (încadrarea în pagină), raportul dintre obiecte (proporții), forma, caracterul obiectelor, redarea spațiului și a volumului și raportul valoric.

A doua probă, de compoziție și culoare, va avea loc în ziua de 27 mai, între orele 10.00-15.00, și va consta în Compoziție cu forme arhitecturale în creion și Schițe de edificii. Candidații vor lucra cu  hârtie A3, creion, radieră, ascuțitoare, set de liniare, timp de lucru 5 ore. Se vor aprecia cantitatea și calitatea informațiilor furnizate, numărul detaliilor descries, claritatea exprimării și puterea de sugestie a lucrării și realizarea plasticã a schițelor pe care le conține lucrarea.

Probele vor fi susținute la sediul de pe strada Mărăști, nr. 8 A, iar afișarea rezultatelor va avea loc luni 30 mai, ora 12.00, în clădirea centrală. Nota finală la probele de aptitudini este media aritmetică a notelor obținute la probele I și II, calculate cu două zecimale, fără rotunjire. La probele de aptitudini pentru profilul artistic-arte vizuale nu se admit contestații. Înscrierea pentru probele de aptitudini în clasa a IX-a se face în perioada 23 -24 mai, între orele 8.00 -16.00, la secretariatul Liceului Vocațional de Artă cu fișa de înscriere eliberată de școala de proveniență.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE