”Descopăr frumosul din mine”, respect pentru copiii cu dizabilități Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 985 Vizualizări

”Descopăr frumosul din mine”, respect pentru copiii cu dizabilități

 

Ansamblul Artistic Profesionist Mureșul a găzduit, marți, 17 mai, prima ediție a Festivalului regional ”Descopăr frumosul din mine”, eveniment organizat de Primăria municipiului Tîrgu Mureș, Ansamblul Artistic Profesionist Mureșul, Asociația Șanse pentru toți și Consiliul Județean Mureș. Promovând toleranța, admirația și respectul pentru copiii cu dizabilități, la eveniment au participat 9 instituții de învățământ incluziv din 5 județe, Mureș, Cluj, Bistrița, Sibiu și Covasna.

Copiii cu dizabilităţi severe şi asociate au nevoie de o formare şi o stimulare eficientă pentru a-şi duce viaţa de zi cu zi într-un mod mai acceptabil pentru ei şi pentru cei din jur. ”Descopăr frumosul din mine” este un proiect început în anul 2010, prin intermediul căruia, de-a lungul anilor, elevi din CSEI nr.1 Târgu Mureș au stârnit admirație și respect pe scenele unor Festivaluri Internaționale.

”Aceste experiențe ne-au motivat să devenim la rândul nostru gazde și promotori ai incluziunii sociale a copiilor cu cerințe educative speciale.  Având încredere în ei și prețuindu-i, le dăm ocazia de a ne arăta ce au frumos și ce pot face minunat. Astăzi avem o întâlnire ca între prieteni pentru că, de orașele din care vin participanții, pe noi, organizatorii, ne leagă ceva drag: unii am crescut și învățat în aceste locuri, am studiat în cei mai frumoși ani ai tinereții, alții am locuit și am muncit sau avem rude și oameni dragi” a declarat Cristina Murvai, prof. psihopedagog, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă nr.1.

foto 2

Acțiunile și activitățile din cadrul proiectului au ca obiectiv dezvoltarea personală a copiilor prin folosirea formelor de manifestare artistică, stimularea motivaţiei şi a voinţei copiilor cu dizabilităţi din alte instituţii pentru a găsi noi forme de exprimare și sensibilizarea şi implicarea comunităţii locale, judeţene şi naţionale pentru sprijinirea copiilor cu dizabilităţi.

” Toți sunteți câștigători, pentru faptul că vă aflați aici” a menționat prof. Anișoara Moga, director Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă nr 1 Tîrgu Mureș, într-o scurtă alocuțiune în care și-a exprimat, în numele celor 60 de angajați și 237 de elevi ai instituției, bucuria de a participa la eveniment.

Acțiunile și activitățile care stau la baza proiectului se doresc a fi o continuitate a eforturilor privind integrarea elevilor cu dizabilități în societate. Misiunea acestui festival este de a dezvolta capacitatea instituțională a școlilor, de a desfășura activități cu caracter interdisciplinar, de deschidere spre comunitate și promovare a municipiului Tîrgu Mureș” a declarat Inspector de specialitate Simona Turcu

Juriul care a evaluat reprezentațiile de pe scenă a fost format din Ivona Velicu, actriță, Roxana Din, reprezentant Asociația Șanse pentru toți și doi reprezentanți ai Palatului Copiilor din Tîrgu Mureș, Cristian Miti și Marius Belean.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE