Iubirea online, o mare frecție Editorial
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1477 Vizualizări

Iubirea online, o mare frecție

– TE IUBESC, scrise el, cu majuscule, și apăsă Enter. Sări repede în pantalonii de pijama din molton și şnur în talie, apăsă pe tasta unui emoticon cu inimoare, desfăcu cu degetul dopul unei sticle și-ncepu să scrie mai departe altei persoane, adunat deasupra tastaturii, ca un bolovan decupat în canapea…

Cu alte cuvinte, ne-am cretinizat de tot ca specie. Tot mai mulți oameni tind spre o dependență de social media, care ia naștere din nevoia de suport social, de comunicare, de împlinire sexuală și de putere.

Atunci când este utilizat în mod responsabil și cu măsură, Internetul poate fi un loc minunat pentru a interacţiona pe plan social, a întâlni oameni noi şi a iniţia chiar relaţii romantice. Relaţiile on-line pot deveni mai intense decât cele din viaţa reală dar, e un fel de a te îmbăta cu apă rece, pentru că pe cât de ușor se pot clădi, pe atât de simplu se pot nărui doar printr-un simplu Unfriend. Virtual, după cum cere contextul și profilul interlocutorului, stările emoționale și cuvintele se pot modifica de la un minut la altul, cu o lejerite demnă de un președinte al unei țări. Ba mai mult, în aproximativ 50% din cazuri, oamenii mint despre vârsta lor, greutatea, ocupaţia, starea civilă sau adoptă identităţi false, uneori chiar de gen.

Abuzând de internet, tinerii se depărtează tot mai mult de lumea reală și devin niște rebeli care se tund cu bricheta în scări, spre disperarea părinților care umblă cu ei pe la psihologi căutând răspunsuri. Mult mai grav, studiile arată că peste 40 % din copii sunt afectați de Cyberbulling,  o formă de agresiune cibernetică, un abuz emoțional și fizic des întâlnit în mediul școlar unde anumiți copii îi terorizează pe alții și le exploatează defectele.

Un semnal de alarmă pe care îl trag specialiştii este acela că pedofilii pot recurge la internet pentru sex, unde îşi pot aranja întâlniri cu victimele sau pot înregistra partida de amor virtual, pentru a o posta pe site-urile pornografice. Cel mai recent caz este cel al pedofilului din Pitești care agăța pe Facebook fete de 11 și 12 ani,  le ademenea cu daruri sau bani și le spunea copilelor că le va învăța cum să se iubească, fiind bănuite mult mai multe victim, decât cele știute de polițiști.

Cititorule, când vorbim despre maladii incurabile, ne gândim totdeauna la cancer și SIDA, dar mai există o groaznică suferință a omului, una care nu se vede: singurătatea. Tu când ai spus cuiva drag un ”Te iubesc”, cu toată gura? Sunt cuvinte care te saltă într-o stare de extaz în care emoția devine elementul principal al universului, iar materia devine doar un amestec întâmplător în jurul tău, o rochie din lână cu căpăţâni de fire duse, care te împiedică să te miști, să zbori, atâta tot…

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE