Micuțele de la „Liviu Rebreanu”, cele mai mici campioane la fotbal feminin Sport
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 367 Vizualizări

Micuțele de la „Liviu Rebreanu”, cele mai mici campioane la fotbal feminin

Noi generaţii de excepție se anunță la Şcoala Gimnazială „Liviu Rebreanu” din Târgu-Mureş. Echipa de fotbal feminin a ciclului primar a instituției a cucerit titlul de camipioană naţională în cadrul turneului final al Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, găzduit în zilele trecute de oraşul Roman.

Deși în zilele noastre fotbalul nu este atât de agreat în rândul fetelor, o echipă inimoasă a reușit să renunţe la tentațiile obișnuite tinerei generații. Calificarea la faza națională, printre cele mai bune 8 echipe din țară reprezenta deja o performață notabilă. Deși tragerea la sorți nu le-a fost una foarte favorabilă, mureșencele făcând parte dintr-o grupă cu echipe care au deja tradiție în această competiție (din Tulcea și București), mureșencele au câștigat grupa. În prima zi au remizat 1-1 cu tulcencele, golul fiind înscris de Lorena Luca, după care au câștigat partida cu echipa bucureșteană cu 1-0, gol Marton Evelyn. Calificarea în semifinale constitiua o mare performanță.

Fără complexe până la final

În semifinală au avut în față câștigătoarea din județul Teleorman, partidă decisă la loviturile de departajare, golul decisiv fiind înscris de portăriţa echipei Renata Szabo, care înainte parase şuturile adversarelor.  Cu o medalie asigurată, tinerele jucătoare au abordat dezinvolt finala cu echipa Şcolii Regele Mihai din Drobeta Turnu Severin. Au decis unitatea grupului, încurajările reciproce, cu o portăriţă sigură (Renata), o apărare exactă și un atac incisive, mureșencele au câștigat cu 1-0. Unicul gol al partidei fiind reușit de aceeași Marton Evelyn și s-a încins hora bucuriei la final, cu felicitările și îmbrăţişările meritate.

Compenența lotului cu care lucrează de mai multă vreme profesorul Gabriel Morariu a avut următoarea componență: Szabo Renata- Lorena Luca, Alexandra Sabău, Marton Evelyn, Ariana Pavel, Maia Postelnicu, Sara Coroș, Kis Karla, Luana Domide, Alina Moldovan Luerian, Antonia Carla Tătar, Cristina Șimon, Laura Dari, Cezara Crișan.

La festivitatea de premiere desfășurată cu confetti tricolore echipa mureșeană a trăit și alte satisfacții. Printre superlativele competiției s-au numărat și Renata Szabo (cel mai bun portar al turneului) şi

Marton Evelyn (cea mai bună jucătoare).

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE