Home / Eveniment / Peste 50.000 de participanți la Zilele Târgumureșene

Peste 50.000 de participanți la Zilele Târgumureșene

Distribuie

Primarul municipiului Târgu-Mureș, Dorin Florea, a declarat marți, 17 mai, într-o conferință de presă, că se arată mulțumit de felul în care s-a desfășurat cea de-a XX-a ediție a manifestării cultural-artistice Zilele Târgumureșene, organizată sub genericul „400 de ani de oraș liber regesc”. Evenimentul s-a bucurat de participarea a peste 50.000 de oameni.
„La nivel de audiență și de modul în care târgumureșenii au savurat toate momentele, Zilele Târgumureșene din acest an au fost mult peste anii trecuți. An de an, remarcăm o creștere în calitate și în audiență. Nu s-a înregistrat niciun incident, cu toate că au fost antrenați de-a lungul zilelor peste 50.000 de oameni. Este un lucru pozitiv și este meritul târgumureșenilor că au avut un comportament civilizat”, a precizat primarul Dorin Florea.
Târgul de Arte și Meserii, un eveniment de succes
Primarul Dorin Florea s-a arătat mulțumit și de modul în care s-a desfășurat a doua ediție a Târgului de Arte și Meserii, un eveniment ce face parte dintr-un proiect amplu prin care se dorește atragerea tinerilor spre a învăţa o meserie, care să le aducă satisfacţii în viitor. În luna aprilie, conducerea Liceului Tehnologic „Gheorghe Şincai” a organizat un moment festiv pentru a marca împlinirea celor 40 de ani de la înfiinţarea şcolii, cu profil de mecanică auto. La acel moment, edilul oraşului a prezentat noile dotări de ultimă generație de care vor beneficia elevii școlii, dotări ce au fost prezentate în cadrul Târgului de Arte și Meserii. „Vreau să felicit școlile de arte și meserii, directorii, elevii și părinții, pentru că unul din evenimentele de vârf a fost Târgul de Arte şi Meserii. Mă bucur că am reușit să facem prima dotare de vârf la Liceul Tehnologic „Gheorghe Șincai”. Dorim să stârnim pasiunea pentru meserie copiilor. Ei au avut posibilitatea să vadă și produsul și pasiunea pe care ți-o poate dezvolta o astfel de meserie, pasiunea spre mașină. Suntem contactați de o serie de reprezentanțe auto, care vor să-și formeze acolo oameni pentru diagnoză. Cei care lucrează în reprezentanțe trebuie să fie la zi cu noile cerințe ale pieței. Așadar, ediția a doua a fost o reușită. Au fost prezente zece școli și 20 de agenți. Peste 12.000 de oameni s-au perindat, au pus întrebări, au luat pliante”, a arătat Dorin Florea.
Numai cuvinte de laudă a avut primarul municipiului Târgu-Mureș și la adresa manifestărilor culturale din Cetatea Medievală, despre care a spus că au fost de excepție. În ceea ce privește ediția a doua a Paradei Vehiculelor Istorice, edilul orașului le-a mulțumit arbitrilor internaționali pentru că au ales să participe la acest eveniment. „Locația i-a șocat. Au spus că nicăieri n-au găsit o locație atât de bine și corect aleasă, care venea perfect cu ceea ce făceau ei”, a precizat Dorin Florea. Mâncărurile tradiționale au fost la mare căutare, astfel că anul acesta s-au consumat cu 7-8% mai multe preparate decât în anii precedenți.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Interviu cu Zorro și Haneș: Zâmbetele devin tradiție la show-urile de stand-up și open mic ale celor de la 3G Hub

Distribuie Fondat în toamna anului 2015, 3G HUB (3g Theater) este una dintre companiile de …

1 comentariu

  1. Da a fost super frumos multumim primariei pentru un show de show

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.