Home / Slider / Se apropie Zilele Şcolilor Populare de Arte

Se apropie Zilele Şcolilor Populare de Arte

 

Consiliul Județean Mureș și Centrul Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș (C.J.C.T.E.A.) anunță deschiderea celei de-a XV-a ediții a Festivalului “Zilele Şcolilor Populare de Arte “, un eveniment deschis elevilor şi  absolvenţilor  Şcolilor Populare de Arte din România şi din instituţii similare din străinătate. Potrivit informațiilor furnizate de Iuliu Praja, director C.J.C.T.E.A Mureș, acțiunea se va desfășura la Ansamblul Artistic Profesionist ”Mureșul”, în perioada 25-26 mai, și este un prilej pentru un schimb de experienţă între directorii Şcolilor Populare de Arte, precum şi între cadrele de specialitate care însoţesc elevii participanţi şi specialiştii invitaţi. Vor fi prezenți reprezentanți ai școlilor populare din Cluj, Oradea, Satu Mare, Reșița, Pitești, Suceava, Timișoara, Alba, Bistrița și Mureș.

Festivalul cuprinde spectacole, expoziţii (spectacolul de teatru și expoziția de arte plastice sunt oferite în acest an de către organizatori și cu participarea invitaților doar în calitate de spectatori). Participanţilor la festival li se acordă diplome de participare, iar fiecărei instituții cu reprezentanți în Festival i se oferă un trofeu.

Activitățile se vor desfășura după următorul program:

 Marți 25 mai

– Ora 17:00 – deschiderea festivalului cu vernisaj expoziţie arte vizuale a catedrei de arte plastice a Școlii Populare de Arte Mureș

– Ora 17:30 – Spectacol secţiunea muzică populară (vocală şi instrumentală)

Miercuri 26 mai

– Ora 17:00 – deschiderea celei de a doua zi a festivalului cu momentul teatral ”Five o’ clock” de I.L.Caragiale a catedrei de teatru a Școlii Populare de Arte Mureș

– Ora 17:30 – Spectacol secţiunea muzică uşoară (vocală şi instrumentală)

Citeste si:  Întâlnire între Soós Zoltán și Emil Boc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Noi reguli anti COVID-19 în școli

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a explicat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, motivaţiile care …