Home / Slider / Doi elevi ai Liceului de Artă, aur la un concurs internațional de muzică

Doi elevi ai Liceului de Artă, aur la un concurs internațional de muzică

 

Elevii Liceului Vocațional de Artă din Târgu-Mureș s-au întors cu premii care răsplătesc efortul şi talentul lor, dar şi profesionalismul şi dăruirea profesorilor coordonatori. Participând la Concursul Internaţional de Interpretare Instrumentală „Aulodia”, desfășurat în perioada 6-8 mai, la Brașov, elevii Darius Străulea, clasa a IX-a,

darius straulea

și Darius Bosca, clasa a X-a,

bosca darius

 

coordonați de profesorul Sorin Călugăru și profesorul acompaniator Anca Stanciu, au obținut premiul I la instrumentul clarinet.

Potrivit informațiilor furnizate de conducerea Liceului Vocațional de Artă din Târgu-Mureș, concursul doreşte să readucă în actualitate efervescenţa muzicală a Greciei Antice care cultivă studiul instrumentului vremii: AULOS-ul. Această activitate se adresează tuturor elevilor care studiază instrumente contemporane de suflat, percuţie şi instrumente populare, în competiție fiind invitați să participe elevi de la licee cu profil muzical din ţară și străinătate. Evenimentul prilejuiește o trecere în revistă a potenţialului artistic, pe acest segment, un util schimb de experienţă, dar şi o „confruntare sonoră interpretativă”. În plus, este o veritabilă rampă de lansare a elevilor talentaţi către public și mass-media. Concursul a fost organizat de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Inspectoratul Școlar Județean Brașov, Liceul Vocațional de Muzică „Tudor Ciortea” Brașov și Catedra de suflători, percuție, instrumente populare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Premiu important pentru Ameropa România

Reprezentanții Companiei Azomureș au transmis marți, 27 septembrie, prin intermediul unei postări pe pagina de …