Păşunea Mociar, colţul de paradis din Beica de Jos Administratie
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 471 Vizualizări

Păşunea Mociar, colţul de paradis din Beica de Jos

A pasuneUn loc desprins parcă din poveşti datorită frumuseţii lui aparte este păşunea Mociar şi stâna din apropiere, unde agroturismul a reînviat şi datorită măsurilor luate de primarul Maria Moldovan, care a făcut eforturi considerabile pentru reabilitarea drumul de acces şi a contribuit la introducerea utilităţilor în zonă, beneficiind de sprijinul Asociaţiei „Valea Speranţei” din Beica de Jos.

Relaxare în natură, departe de poluare

Astfel, toţi cetăţenii comunei Beica de Jos pot ieşi la activităţi de recreere la păşunea Mociar, unde este introdus curentul electric şi există facilităţi aferente. „Tinerii, şi nu numai ei, pot asculta muzică, pot degusta o jintiţă, există posibilitatea de a prepara grătare şi probabil cel mai important este că oamenii care vin aici se pot relaxa în natură, în linişte şi departe de poluarea din marile oraşe”, a afirmat primarul Maria Moldovan.

Locul este o destinaţie perfectă pentru relaxare nu numai pentru băştinaşi, ci şi pentru turiştii care vin din ţară şi chiar din străinătate. „Mulţi turişti străini au fost aici şi s-au mirat văzând autenticitatea locului, au fost încântaţi de felul cum arată păşunea, de modul în care e îngrijită şi organizată stâna. Au avut posibilitatea de a vedea cum se prepară brânza şi alte obiceiuri care la ei acasă nu există”, a subliniat Maria Moldovan.

B pasune

Drum de acces reabilitat

În urmă cu câţiva ani, accesul către acest loc desprins parcă din paradis se făcea extrem de greoi. Acum, drumul este practicabil atât pentru turiştii care vin cu autoturismul, cât şi pentru amatorii de drumeţii. „Pe timpuri, accesul la păşunea Mociar se făcea doar cu căruţa. Drumul era extrem de dificil, practic era drumul pe care mergea ciurda, cu multe gropi şi denivelări. Atunci când ploua, devenea impracticabil, nu se putea urca nici cu căruţa. Acum există toate condiţiile, am făcut chiar şi trotuar şi am reabilitat drumul, astfel încât se poate urca şi cu maşina. Urmează să se construiască nişte hinţi pentru copii”, a subliniat primarul comunei Beica de Jos.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE