Home / Sanatate / Specialiști de renume din țară și din străinătate, la Cursul Internațional de Chirurgie Artroscopică

Specialiști de renume din țară și din străinătate, la Cursul Internațional de Chirurgie Artroscopică

Distribuie

Aproximativ 65 de medici rezidenți, medici specialiști și medici primari ortopezi din România și 14 speakeri din țară și din străinătate, personalități recunsocute la nivel mondial în domeniul chirurgiei artroscopice, se află la Târgu-Mureș, la ediția a doua a Cursului Internațional de Chirurgie Artroscopică, care se desfășoară începând de miercuri, 18 mai, până sâmbătă, 21 mai. Specialiștii prezintă ultimele noutăți apărute în domeniul intervențiilor artroscopice, un alt domeniu în care centrul medical Târgu-Mureș excelează.
Șeful Clinicii de Ortopedie-Traumatologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș, prof. univ. dr. Tiberiu Bățagă, a declarat că începând cu anul viitor, manifestarea se va organiza sub patronajul Academiei Europene de Chirurgie Artroscopică, ceea ce înseamnă că centrul medical Târgu-Mureș va fi inclus într-un circuit european în ceea ce privește partea de pregătire și de training în domeniul chirurgiei artroscopice.
„Începem un Curs Internațional de Chirurgie Artroscopică care se află la ediția a doua. Prima ediție a avut loc anul trecut, când Universitatea de Medicină și Farmacie Târgu-Mureș a aniversat 70 de ani de la constituire. Având în vedere faptul că Târgu-Mureșul este un centru care începe să fie din ce în ce mai bine cotat în domeniul intervențiilor artroscopice, anul viitor, Academia Europeană de Chirurgie Artroscopică a acceptat ca acest curs să se desfășoare la Târgu-Mureș sub patronajul acestei societăți, ceea ce înseamnă că vom fi incluși într-un circuit european în ceea ce privește partea de pregătire și de training în domeniul chirurgiei artroscopice. Participă aproape 65 de specialiști tineri, rezidenți, medici specialiști și medici primari din România. Avem 14 speakeri, dintre care 12 sunt din țară, cele mai proeminente personalități din acest domeniu din centrele universitare București, Cluj-Napoca, Timișoara, Târgu-Mureș, Sibiu, și doi colegi de renume mondial, domnul profesor Laszlo Hangody, de la Universitatea Semmelweis din Budapesta, și prietenul și colegul meu Francesco Perdisa, de la Institutul Rizzoli, Universitatea din Bologna”, a declarat prof. univ. dr. Tiberiu Bățagă.
Temele abordate
Prof. univ. dr. Tiberiu Bățagă a arătat că principalele trei teme abordate în cadrul manifestării se referă la patologia ligamentului încrucișat anterior, patologia meniscului și la cele mai bune strategii terapeutice în tratamentul afecțiunilor osteocondrale. „Principalele teme abordate vor fi legate de patologia ligamentului încrucișat anterior, o patologie tot mai numeroasă, având în vedere faptul că din ce în ce mai mulți sportivi și persoane care practică sportul la nivel de amatori suferă de aceste probleme și dorim să vedem care sunt cele mai bune modalități de reconstrucție. O altă temă este legată de patologia meniscului, care reprezintă o patologie foarte interesantă și care dă o morbiditate destul de mare din leziunile osteocondrale pe care le produce. A treia temă este legată de cele mai bune strategii terapeutice în tratamentul afecțiunilor osteocondrale, unde intră și transplantul de membrană, dar și transplantul de alogrefe pe care îl efectuăm la Târgu-Mureș. Joi vom avea o prezentare de caz, live surgery, care cuprinde toate cele trei patologii”, a menționat prof. univ. dr. Tiberiu Bățagă.
Potrivit programului manifestării, deschiderea oficială a Cursului Internațional de Chirurgie Artroscopică, prezentarea lectorilor, a programului științific și a filmelor didactice va avea loc mâine, 19 mai, la ora 9.00.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Semiremorcă încărcată cu lemn fără documente confiscată de Poliția Mureș

Distribuie Polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol au confiscat o semiremorcă în valoare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.