VIDEO: Blues la superlativ, în sufrageria J’ai Bistrot Timp liber
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 593 Vizualizări

VIDEO: Blues la superlativ, în sufrageria J’ai Bistrot

Iubitorii blues-ului au avut parte marți, 17 mai, în sufrageria J’ai Bistrot, de un moment mai mult decât special, grație concertului susţinut de Blues Core, un proiect iniţiat de bateristul american de origine română, Liviu Pop, stabilit în Statele Unite, care îi mai cuprinde pe Hanno Hoffer (voce, chitară) şi Raul Kusak (clape).

DSC_0029Ne-am simțit extraordinar în sufrageria J ai Bistrot, e un spațiu intim și ne place să cântăm în astfel de locații, suntem aproape de oameni, iar emoția e mult mai puternică, de la noi către public și invers. Este mult mai ușor de comunicat. Vin din Statele Unite și sentimentul e unul fantastic, să cânți pentru publicul din țara ta, să vezi că blues-ul e pe placul celor din România. Am avut ocazia să cânt cu mulți artiști americani și acum am venit în România cu acest proiect, unul mai ușor din punct de vedere al bugetului, plus că ne și simțim extraordinar cântând împreună. Sper că acest sentiment al nostru să fie transmis și publicului. E practic tot ce ne dorim”, a declarat Liviu Pop.

Din dragoste pentru blues

DSC_0034În ceea ce privește playlist-ul concertului Blues Core, lucrurile au stat destul de simplu: blues, improvizație și plăcerea de a cânta. „Blues-ul e foarte simplu, dar pe de altă parte e foarte complicat. Înțeleg blues-ul și-l simt până în degetul mic de la picior. E un citat foarte drăguț pe un disc pe care îl am cu Vali Răcilă, care spune că nu trebuie să trăiești în Statele Unite, e o dovadă vie faptul că poți să simți blues-ul și să-l înțelegi din orice colț al lumii, un lucru de care sunt foarte mândru. Faptul că prin Vali Răcilă, prin Hanno, prin Liviu și prin mine putem să cântăm și să transmitem blues la modul cel mai lejer”, a spus Raul Kusak.

DSC_0008Partea vocală a trio-ului Blues Core a fost asigurată de Hanno Hoffer, la fel de lejer și de plin de bucuria de a cânta blues ca și colegii săi. „Prima cântare cu acest proiect am avut-o în urmă cu câteva luni și de atunci lucrurile au decurs așa cum trebuie. Am zis să facem ceva frumos, nu a fost nimic planificat. De aici și faptul că nu am repetat niciodată. Nu e important ce piesă cânți, ea e doar o coajă, contează, în primul rând, ce e înăuntru. În acest proiect, ne simțim foarte liberi. Fiecare are și alte proiecte, dar când nu ai repetat și nu știi ce cânți, e ca și cum nu știi unde dormi seara. Așa este și la noi, nu știm ce se întâmplă. Vedem, cântâm și ne simțim foarte bine”, a spus Hanno Hoffer.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE