Cele mai noi tehnici anestezice, la Simpozionul de Anestezie Regională Ecoghidată Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 2283 Vizualizări

Cele mai noi tehnici anestezice, la Simpozionul de Anestezie Regională Ecoghidată

Secția Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Județean Mureș, în parteneriat cu Societatea Română de Anestezie și Terapie Intensivă, Asociația Română de Anestezie Regională, Centrul pentru Dezvoltarea Resurselor Umane „For Life” și Liga Studenților din Târgu-Mureș, organizează, la Târgu-Mureș, în zilele de 20 și 21 mai, a IV-a ediție a Simpozionului de Anestezie Regională Ecoghidată, prilej cu care specialiști și lectori recunoscuți la nivel național în domeniul anesteziei și terapiei intensive vor prezenta cele mai noi tehnici anestezice.
Șeful Secției Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) din cadrul Spitalului Clinic Județean Mureș și organizator al acestui simpozion, dr. Lucian Băilă, a declarat că medicii vor avea prilejul de a cunoaște cele mai noi și moderne tehnici utilizate în acest domeniu și posibilitatea de a exersa pe mulaje și subiecți umani. Printre specialiștii prezenți la simpozion se numără: dr. Radu Tabacaru, din București, conf. dr. Constantin Bodolea, din Cluj-Napoca, și dr. Dan Dîrzu, din Cluj Napoca.
„Simpozionul oferă informații și instruire în tehnici anestezice intrate de mai puțin de un deceniu în arsenalul terapeutic ATI. Este vorba de vizualizarea directă a nervilor și țesuturilor din vecinătate cu ajutorul ecografelor de înaltă performanță, administrarea sub control vizual direct a anestezicelor locale și, implicit, evitarea unor posibile complicații, creșterea ratei de succes a manevrelor anestezice. Participanții au posibilitatea de a observa, învăța și exersa pe mulaje și subiecți umani, de a viziona transmisii în direct din sala de operație, având la dispoziție aparatură de înaltă performanță”, a precizat dr. Lucian Băilă.
Managerul Spitalului Clinic Județean Mureș, dr. Dan Sîmpălean, a transmis că încurajează și susține organizarea acestor evenimente științifice și educative, care au menirea de a perfecționa cadrele medicale.
„În acest an, au fost organizate sub egida Spitalului Clinic Județean Mureș mai multe manifestări similare, pe domenii variate care au ca scop atât diseminarea cunoștințelor practice și științifice între specialiști, cât și educarea tinerilor medici cu privire la noile tendințe în domeniu. Simpozionul de Anestezie Regională Ecoghidată se încadrează în acest cadru. Pentru spital și pentru comunitatea academică mureșană, perfecționarea cadrelor medicale are o importanță care nu poate fi măsurată, dar care cuprinde viețile viitoare salvate, durerile viitoare alinate și îndrumarea tinerilor spre această minunată profesie: medicina”, a afirmat dr. Dan Sîmpălean.
Simpozionul va avea loc la Casa de Cultură a Studenților din Târgu-Mureș.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE