Home / Invatamant / Conferinţă internaţională, la Universitatea „Petru Maior”

Conferinţă internaţională, la Universitatea „Petru Maior”

Distribuie

upmInstitutul de Studii Multiculturale Alpha, în colaborare cu Universitatea „Petru Maior” din Târgu-Mureş şi Institutul de Studii socio-umane „Gheorghe Şincai” al Academiei Române organizează, în perioada 19-20 mai, o conferinţă internaţională de amploare, intitulată Globalizare, dialog intercultural şi identitate naţională (ediţia a treia), la care sunt înscrişi numeroşi participanţi, cadre didactice universitare, cercetători şi doctoranzi, din România şi din străinătate.

Conferinţa, aflată la a treia ediţie, se va desfăşura în parteneriat cu Consiliul Judeţean Mureş, Primăria municipiului Târgu-Mureş, revista „Vatra” şi Uniunea Scriitorilor din Romania şi va începe în data de 19 mai 2016, la ora 10, cu deschiderea festivă, în Aula Magna a universităţii.

În cadrul deschiderii festive, vor rosti alocuţiuni oficialităţi importante ale judeţului Mureş şi ale municipiului Târgu-Mureş. Din partea conducerii Universităţii „Petru Maior”, vor prezenta mesaje prof.univ. dr. Călin Enăchescu, rector al universităţii, prof. univ. dr. Iulian Boldea, prorector-director CSUD şi conf. univ. dr. Giordano Altarozzi, decanul Facultăţii de Ştiinţe şi Litere. În plenul conferinţei, reputatul profesor universitar, critic şi teoretician al literaturii Cornel Moraru, de la Universitatea „Petru Maior” va susţine o expunere pe o temă de larg interes. Conferinţa Globalizare, dialog intercultural şi identitate naţională (ediţia a treia) va continua, de la ora 12, cu lucrările pe secţiuni, în cadrul cărora vor fi susţinute comunicări ştiinţifice din domenii precum comunicare, relaţii publice, ştiinţe politice, jurnalism, psihologie, literatură, lingvistică, istorie şi studiul mentalităţilor, ştiinţe sociale sau ştiinţele educaţiei. Comunicările, de un deosebit interes, ce vor fi susţinute de personalităţi importante ale vieţii academice şi ştiinţifice naţionale şi internaţionale vor sublinia relaţia dintre globalizare, dialogul dintre culturi şi problematica identităţii naţionale. Trebuie observat, de asemenea, faptul că volumul conferinței va fi evaluat în vederea indexării de către institutul american de scientometrie Thomson-Reuters, în catalogul Web of Science.

Prin amploarea dezbaterilor şi prin anvergura personalităţilor participante, conferinţa internaţională Globalizare, dialog intercultural şi identitate naţională (ediţia a treia) se va constitui, suntem convinşi, într-un moment de referinţă al cercetării ştiinţifice româneşti, fiind încă o dovadă a prestigiului de care se bucură Universitatea „Petru Maior” din Târgu-Mureş, în cadrul comunităţii academice naţionale şi internaţionale.

(I.B.)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Vacanță pentru elevii mureșeni catolici și reformați în perioada Paștelui Catolic

Distribuie Elevii de confesiune greco și romano-catolică, dar și cei reformați (Biserica Reformat-Calvină), pentru care …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.