Home / Slider / Elevii provocați să participe la concursul ”Memoria Holocaustului”

Elevii provocați să participe la concursul ”Memoria Holocaustului”

 

Faza județeană a concursului național ”Memoria Holocaustului” va avea loc marți, 31 mai, ora 15.00, la Colegiul Național ”Alexandru Papiu Ilarian”. Competiția se adresează elevilor din ciclul liceal , clasa a X-a sau a XI-a, și elevilor din ciclul gimnazial , clasa a VII-a. Pentru proba practică, elevii din ciclul gimnazial  vor veni pregătiți cu materialele necesare  pentru realizarea planșelor, creioane colorate, carioci, acuarele, planșe, cartoane, lipici. Acțiunea are ca obiective prezentarea şi înțelegerea problematicii Holocaustului, a consecințelor și a semnificaţiei acestuia, prin încălcarea brutală și violentă a drepturilor fundamentale ale oamenilor, și, în principal, a dreptului primar natural al omului – dreptul la viaţă.  Totodată, urmărește formarea şi dezvoltarea, la elevi, a comportamentului tolerant, democratic, a spiritului civic,a acceptării diversității, a deprinderilor de participare la viața unei societăți lipsită de orice fel de manifestări de rasism, violenţă, discriminare, intoleranţă, antisemitism.

Regulamentul concursului și bibliografia pot fi accesate pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Mureș, Biblioteca virtuală, secțiunea istorie- științe socio-umane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

”Un nou model de creștere economică”, obiectiv al PNL

Președintele PNL Mureș, senatorul Cristian Chirteș, a prezentat vineri, 10 iulie, cu prilejul unei conferințe …