Home / Slider / Premii de 20.000 de euro pentru 7 școli din județul Mureș

Premii de 20.000 de euro pentru 7 școli din județul Mureș

 

Șapte şcoli din judeţul Mureș au câştigat premii în valoare de 20.000 de euro la Concursul Naţional ,,Olimpiadele Kaufland”.

Proiectul educațional Olimpiadele Kaufland, desfășurat la nivel național, și-a premiat câștigătorii mureșeni cu premiul III, în cadrul unui eveniment special organizat joi, 19 mai, la Școala Gimnazială ”Tudor Vladimirescu” din Tîrgu Mureș.

103 instituții de învățământ au fost premiate cu până la 40.000 de euro, după ce au trecut proba Olimpiadelor Kaufland, un proiect național organizat de Kaufland România și Școala de Valori. Locul I a fost premiat cu 40.000 de euro, locul II cu 30.000 de euro, iar alte școli din clasament au fost recompensate cu câte 20.000 de euro fiecare.

În județul Mureș, de premiul III s-au bucurat Liceul Tehnologic ”Petru Maior”, Școala Gimnazială ”Alexandru Ceușia” și Școala Gimnazială ”Florea Bogdan” din Reghin, alături de Liceul Vocațional de Artă, Școala Gimnazială ”Dacia”, Școala Gimnazială ”Tudor Vladimirescu” și Școala Gimnazială nr.7 din Tîrgu Mureș.

Premiile vor fi folosite pentru proiecte dedicate școlilor, cu scopul îmbunătățirii actului educațional. Pentru a fi câștigătoare, unitățile de învățământ au format echipe de elevi și dascăli care au desfășurat acțiuni de diferite categorii, pentru care au primit punctaje. Programul a reprezentat o competiție națională care și-a propus să încurajeze desfășurarea de actrivități educaționale în școli, înafara orelor de curs, pentru a stimula, în rândul copiilor și tinerilor, creativittaea, talentul, spiritul civic, lucrul în echipă și alte abilități.

Școala de Valori este o organizație non-guvernamentală modernă ce are ca viziune dezvoltarea unei societăți bazate pe valori prin educație inovativă. Este Școala care pune sub semnul întrebării granițele educației tradiționale și oferă oportunitatea de a accesa informații de valoare, experiențe de formare a caracterului, de a interacționa cu modele pozitive și de a avea expunere internațională, cu scopul de a crește responsabilitatea personală și controlul fiecăruia asupra alegerilor personale.

În cadrul festivității de premiere, scurte alocuțiuni au rostit Ioana Ilieș, manager magazin Kaufland strada Livezeni, Septimia Ceontea, manager magazin Kaufland Reghin, Ștefan Someșan, inspector școlar general, dr. Lucian Goga, prefectul județului Mureș, Claudiu Maior, consilierul primarului municipiului Tîrgu Mureș și prof. Boczog Szabolcs, directorul Școlii Gimnaziale “Tudor Vladimirescu” din Târgu-Mureș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Se redeschide Piața de Vechituri din Târgu Mureș?

Claudiu Maior, consilier personal al primarului municipiului Târgu Mureș, a anunțat joi, 2 iulie, pe …