Cele mai noi și moderne terapii în urologie, la Zilele Urologiei Mureșene Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 628 Vizualizări

Cele mai noi și moderne terapii în urologie, la Zilele Urologiei Mureșene

Medici urologi, oncologi, ginecologi și medici de familie participă, în perioada 20-21 mai, la ediția a IV-a a Simpozionului „Zilele Urologiei Mureșene. Actualități în urologie”, un eveniment medical în care sunt prezentate cele mai noi și moderne terapii în urologie și dezbătute teme de mare actualitate, precum vezica hiperactivă la femei, cancerul de prostată, noi aspecte în tratamentul disfuncțiilor erectile, acuzele urinare joase și managementul terapeutic al infecțiilor urinare.
Șefa Clinicii de Urologie din cadrul Spitalului Clinic Județean Mureș, conf. univ. dr. Martha Orsolya, a transmis vineri, 20 mai, în timpul ceremoniei de deschidere a simpozionului, că medicii care profesează la Clinica de Urologie beneficiază de aparatură modernă și astfel reușesc să se apropie de ceea ce înseamnă urologie modernă. Conducerea Spitalului Clinic Județean Mureș sprijină Clinica de Urologie.
„Avem un program foarte bogat. Pornim la drum cu hiperplazia benignă de prostată, acuze urinare joase, vom merge spre vezica hiperactivă, abordăm cancerul de prostată, infecțiile urinare multirezistente, disfuncția erectilă (…) Noi suntem doritori să facem lucruri noi și dacă avem parteneri de nădejde, sigur vom reuși”, a precizat conf. univ. dr. Martha Orsolya.urologie
Prezent la ceremonia de deschidere a simpozionului, managerul Spitalului Clinic Județean Mureș, dr. Dan Sîmpălean, a transmis că viitorul urologiei mureșene este pe mâini bune datorită tinerilor medici care vin din urmă cu dorința de a învăța și profesa cât mai bine, Clinica de Urologie fiind singura din județ cu o adresabilitate atât de mare.
Tinerii urologi, prezentați lumii medicale
Conf. univ. dr. Martha Orsolya a precizat că în cadrul manifestării sunt prezentați lumii medicale mureșene și tinerii urologi, aceasta subliniind că luptă pentru ca tinerii să-și găsească locul în Clinica de Urologie, unde au posibilitatea de a învăța tot ce înseamnă urologie modernă. De altfel, clinica este foarte căutată de către rezidenți, în prezent profesând aici 20 de medici rezidenți. Totodată, de anul trecut, clinica are cinci medici specialiști tineri.
„În cadrul acestei manifestări, punem accent ca tot ce înseamnă modern în urologie să fie știut și de medicii de familie, pentru că ei sunt baza actului terapeutic. Dacă ei află noutăți și sunt sensibilizați asupra unor modificări din punct de vedere a strategiei terapeutice, atunci înseamnă că pacientul va fi mai repede trimis la urolog, va fi mai bine tratat și din timp. Programul simpozionului este foarte diversificat, cu multe noutăți. Dorim să prezentăm colegii tineri. Avem patru specialiști tineri în clinica noastră și o specialistă care lucrează la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș pe ambulatoriu. În prezent, în clinica noastră sunt aproximativ 20 de medici rezidenți. Ei au posibilitatea să învețe tot ce înseamnă urologie modernă și ne focusăm și asupra activității științifice”, a afirmat conf. univ. dr. Martha Orsolya.medici
Importanța echipei multidisciplinare
Prorectorul Universității de Medicină și Farmacie Târgu-Mureș, prof. univ. dr. Angela Borda, a subliniat importanța echipei multidisciplinare în stabilirea diagnosticului și a tratamentului pacienților cu afecțiuni urologice. „Este lăudabil faptul că încercați să-i adunați la aceste manifestări pe toți cei implicați în diagnosticul și tratamentul afecțiunilor urologice. Este un lucru deosebit de important pentru tratamentul pacienților ca diagnosticul și tratamentul să se facă în echipă. Eu mă bucur că pe noi, anatomopatologii, ne considerați ca făcând parte din echipa dumneavoastră. Mă bucur că ați invitat și medicii de familie, pentru că noi toți trebuie să vorbim un limbaj comun. În acest an, din punct de vedere al anatomopatologului, simpozionul este și mai important, având în vedere faptul că anul acesta a apărut noua clasificare OMS a patologiei urologice, deci vor fi o serie de modificări atât în ceea ce privește tumorile de vezică, cât și tumorile de prostată sau tumorile renale”, a explicat prof. univ. dr. Angela Borda.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE