Home / Cultură / Eveniment muzical de prestigiu, la Filarmonica Târgu-Mureș

Eveniment muzical de prestigiu, la Filarmonica Târgu-Mureș

În cadrul evenimentului muzical de prestigiu al Filarmonicii de Stat Târgu-Mureş, va avea loc duminică, 22 mai, la ora 19.00, la Palatul Culturii din Târgu-Mureș, un recital susținut de două artiste din Statele Unite ale Americii: flautista Kathryn Daniel și pianista Ilonka Rus-Edery.

Artistele vin cu un program atractiv ce cuprinde lucrări ce îi au ca autori pe Bach-Gounod, Ph. Gaubert, A. Piazzola, J. Rutter, B. Mc Kimm și P. Morlacchi. Printre cei care vor susţine un recital în cadrul festivalului, se numără şi Cvartetul de coarde „Tiberius”, care va concerta marţi, 24 mai, la ora 19.00, la Palatul Culturii. Cvartetul „Tiberius” va încânta publicul cu două creații de o rară frumusețe, compuse de W. A. Mozart și L. van Beethoven.

Final de festival pe acorduri Ceaikovski

filarmonicaMomentul de încheiere al festivalului aduce pe scena Filarmonicii doi oaspeţi cu greutate în lumea muzicii, dirijorul de origine turcă stabilit în Ungaria, Alpaslan Ertüngealp, şi pianistul rus Pavel Nersessian, protagoniştii concertului vocal-simfonic extraordinar din data de joi, 26 mai. „Pianistul rus Pavel Nersessian ne va fascina prin interpretarea, cred, de zile mari a Concertului nr.1 pentru pian și orchestră în si bemol minor de P. I. Ceaikovski, o adevărată capodoperă și, în același timp, piatră de încercare pentru toți marii pianiști. În partea a doua, cele două mari colective artistice ale Filarmonicii târgumureșene, Corul Mixt și Orchestra Simfonică ne vor face să trăim clipe de neuitat ascultând Missa în do minor de R. Schumann. Vor întregi aparatul vocal și trei cântăreți: soprana Claudia Bataragă, tenorul Szabó Levente și basul Buta Árpád”, a precizat Vasile Cazan, directorul Filarmonicii de Stat Târgu-Mureș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Scenariul roșu anulează spectacolele Naționalului

La o zi distanță după marea sărbătoare a celor care slujesc scena, Ziua Mondială a …