Home / Slider / Peste 18.000 de majori nu au buletin de identitate

Peste 18.000 de majori nu au buletin de identitate

 

În prezent, la Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor (DJEP) Mureş sunt în evidență 18.313 persoane majore care nu au solicitat eliberarea unui act de identitate la expirarea celui deţinut.

În contextul desfăşurării alegerilor locale din 5 iunie 2016, DJEP Mureş prin vocea directorului executiv, Codruța Sava, informează cetăţenii cu privire la faptul că dreptul de vot se va putea exercita în baza actului de identitate valabil. Cetăţenii trebuie să îşi verifice valabilitatea actelor de identitate pe care le deţin, iar dacă termenul de valabilitate este expirat, au obligaţia să se prezinte de îndată la serviciul public comunitar local de evidenţă a persoanelor care arondează localitatea de domiciliu, pentru a solicita eliberarea unui nou act de identitate.

Un act nou de identitate se eliberează la expirarea termenului de valabilitate a actului de identitate, în situația în car s-a modificat numele sau prenumele titularului, data ori locul naşterii şi prenumele părinţilor, anularea actului de identitate, în cazul schimbării domiciliului, sexului, denumirii sau rangului localităţilor şi străzilor, al renumerotării imobilelor sau rearondării acestora, al înfiinţării localităţilor sau străzilor. Putem solicita un act nou de identitate în cazul atribuirii unui nou cod numeric personal, în cazul deteriorării, pierderii, furtului sau distrugerii actului de identitate, când imaginea facială din actul de identitate nu mai corespunde cu fizionomia titularului sau pentru preschimbarea buletinelor de identitate, chiar dacă sunt valabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Școala Gimnazială Petelea, factor de educație și integrare

Școala Gimnazială Petelea așteaptă revenirea elevilor la școală începând cu data de 8 februarie. Este …