Start în finala Ligii Naționale de Baschet Masculin BC Mures
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 291 Vizualizări

Start în finala Ligii Naționale de Baschet Masculin

Sâmbătă seara, de la ora 20.00, în Sala Sporturilor „Antonio Alexe” din Oradea se dispută prima partidă din cadrul finalei Ligii Naționale de Baschet Masculin, între CSM Oradea și BC Mureș Târgu-Mureș. Este o finală inedită, între finalistele învinse în ultimele trei ediții de desființata CSU Asesoft Ploiești. Bihorenii au încheiat sezonul regulat pe locul secund și au trecut în „sferturi” cu 3-1 de Phoenix Galați și tot cu 3-1 de U-BT Cluj-Napoca în semifinale. De partea cealaltă, mureșenii au încheiat campionatul regulat doar pe locul V, dar au învins cu 3-0 CSM U Craiova și cu 3-1 de Steaua CSM Eximbank București. Orădenii au avantajul terenului propriu în seria finalei, deși „tigrii” au dovedit că sunt o echipă redutabilă și în deplasare. Mai mult, echipa de pe Criș a avut de fiecare dată avantajul terenului propriu, dar și nevoie de câte patru partide pentru a ajunge în finală, în timp ce mureșenii au câștigat toate cele patru partide din deplasare și au avut nevoie de doar trei meciuri pe teren propriu pentru a lupta din nou pentru titlu, cedând un singur joc din 7 disputate.

Avantaj net pentru bihoreni, moral ridicat pentru „tigri”

Așadar, cele două finaliste ale edițiilor trecute se întâlnesc într-o finală inedită. În urmă cu doi ani CSM și BC Mureș s-au întâlnit în semifinale și orădenii s-au calificat după doar trei partide, tot cu avantajul terenului propriu. Atunci au învins de două ori acasă, de ambele ori la 74, cu 80 de puncte înscrise în prima partidă și 90 în a doua. Mureșenii n-au putut relansa seria, cedând primul joc pe teren propriu cu 90-100. A fost un sezon foarte bun pentru bihoreni, dar au cedat finala în meci decisiv cu prahovenii, în timp ce BC Mureș a urcat pe treapta a treia a podiumului după doar două partide cu U-BT Cluj. În ediția trecută orădenii au fost eliminați deja din „sferturi” de Steaua, în timp ce mureșenii au ajuns de această dată ei în finală, dar au cedat în doar trei partide. Bilanțul general al întâlnirilor directe le este favorabil orădenilor cu 20-9, decalaj creat în special în ultimele întâlniri. Aceștia au un parțial 10-2 în ultimii doi ani. Ca o curiozitate, cele două victorii mureșene au fost obținute în deplasare, ultima în urmă cu mai bine de un an, în returul ediției precedente. Cea actuală a fost prima în care s-a disputat o primă fază de play-off cu un miniturneu tur-retur între primele șase clasate. Astfel au avut loc patru întâlniri, toate câștigate de roș-albaștri. Datele problemei se schimbă totuși în oarecare măsură atunci când este vorba despre finala campionatului. Atuurile mureșenilor pot fi considerate cele patru victorii obținute în faza eliminatorie din play-off, cu craiovenii și steliștii, sau ultimele două victorii obținute pe terenul bihorenilor, dar în primul rând reîntregirea lotului și dorința de performanță a echipei.

A doua partidă de la Oradea este programată pentru luni, 23 mai, de la ora 20.30, urmând ca meciurile 3 și eventual 4 să aibă loc peste o săptămână, la Târgu-Mureș.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE