Voleibaliste de performanță, eleve eminente la „Pedagogic” Sport
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 1142 Vizualizări

Voleibaliste de performanță, eleve eminente la „Pedagogic”

În promoțiile anilor trecuți au ieșit de pe băncile Liceului Vocațional Pedagogic „Mihai Eminescu” din Târgu-Mureș mai multe dintre componentele echipelor de volei feminin ale Clubului Sportiv Universitar Târgu-Mureș, care a colaborat în cel mai eficient mod posibil cu Clubul Sportiv Școlar și înființarea Centrului Național Universitar de Excelență a dat un plus de valoare secției de volei a clubului. Cele mai multe dintre componentele echipelor de cadete și junioare au fost sau se află pe băncile „Pedagogicului”. Ca un lucru firesc, echipele de volei au adus mai mult prestigiu la nivel național, cucerind în ultimii cinci ani trei titluri naționale la fazele finale ale Olimpiadei Sportului Școlar la nivel liceal, o medalie de argint și una de bronz. După aurul reușit la Deva și Craiova, ultima reușită a fost obținută luna aceasta, în sala UMF din Târgu-Mureș. Acest lucru era de așteptat, ținând cont de componența lotului. Majoritatea elevelor de la „Peda” fac parte din lotul junioarelor CSU Medicina CNUE care susține în aceste zile turneul final al Campionatului Național al junioarelor, iar unele au făcut chiar pasul la echipa de senioare care a încheiat ediția Diviziei A1 pe locul V.

Lot valoros, perspective și pentru ediția viitoare

Toate aceste elemente se leagă armonios la liceul târgumureșean. Profesorii de sport, Kemendi Carol și Vita Csaba Attila au specialitatea volei, astfel încât orele de sport se transformă automat în jocuri de volei. Dar să vedem care a fost componența echipei care a cucerit aurul la ediția Olimpiadei organizate de Ministerul Educației Naționale, Cercetare și Știință, împreună cu Ispectoratul Școlar Județean Mureș: Georgiana Bodogai, Rodica Buterez, Teodora Dumitrescu, Camelia Morărean Chindea, Alexandra Cauc, Raisa Ioan, Lovasz Timea, Lea Rancz, Luiza Varga, Laura Molnar. Dintre acestea, doar ultima face parte din promoția care va absolvi în această vară, astfel încât șansele la un nou titlu pentru ediția viitoare sunt mari. La ediția târgumureșeană a Olimpiadei, mureșencele au cedat un prim set în faza grupelor în fața unei alte instituții de profil, cu echipă de volei fete, Colegiul Tehnologic Feroviar „Mihai I” București, practic echipa clubului Rapid. Mureșencele s-au mobilizat, au câștigat următoarele trei seturi, după care au încheiat competiția cu victorii cu 3-0 pe linie, trecând de echipele Colegiului Național „Mihai Eminescu” Baia Mare și LPS Brăila în grupă, Colegiul „Mircea cel Bătrân” Râmnicu Vâlcea în semifinală și din nou cu rapidistele în finală. Două dintre componente au primit și premii speciale. Laura Molnar a fost desemnată cel mai bun libero, iar Alexandra Cauc cea mai complexă jucătoare. Festivitatea de premiere a fost una deosebită, fetele au fost primite cu flori, dulciuri și confetti, într-o ambianță deosebită, asigurată și prin intermediul lui Aurel Negreanu din partea Direcției Județene pentru Sport și Tineret, care a oferit premiile.

volei 2Muncă, seriozitate, armonie, înțelegere, elementele coeziunii

Dar cum împacă aceste fete sportul de performanță cu învățătura? Ne răspunde profesorul de sport, Kemendi. „Deși fetele sunt sportive legitimate și au zilnic antrenamente, acestea participă și la orele de sport din programa școlară. Le mai învoiesc atunci când ora de sport este ultima, ele mergând oricum la antrenament. Este de remarcat faptul că activitatea lor nu este invidiată de colegi, dimpotrivă, toată lumea participă activ alături de ele. Bineînțeles că la ore facem în special volei, iar colegii participă la meciurile lor în calitate de suporteri. Fetele au un caracter puternic și o influență pozitivă pentru colegi, fiind și eleve eminente, lucru care dovedește încă o dată că sportul poate face casă bună cu învățătura. Munca alături de ele înseamnă o adevărată investiție, timp investit în muncă și ele merită din plin acest efort”, ne spune profesorul Kemendi Carol.

Acest lucru l-a subliniat directoarea liceului, Simona Gherman, care a fost doi ani și diriginta clasei în care care se află cinci dintre componentele echipei: Cauc, Ioan, Rancz, Varga și Lovasz, primele patru prezente în lotul junioarelor angrenate în turneul final din aceste zile. „Pentru noi este o mândrie să avem o echipă care ne reprezintă cu cinste liceul. Ele ne fac cinste nu doar pe teren, ci și în școală. În fiecare promoție am avut jucătoare de volei. Toate au absolvit, unele sunt acum studente, altele au absolvit deja, lucru care dovedește că sportul poate face casă bună cu învățătura. Fetele sunt respectuoase, chiar exemple pentru colegi pentru felul în care se dedică, iar relațiile cu profesorii sunt foarte bune. Aceștia înțeleg atunci când sunt angrenate în competiții, iar ele recuperează orele pierdute atunci când lipsesc. Din păcate nu am putut urmări meciurile de la turneul din aceste zile, dar promit că la finală voi fi prezentă”, a promis directoarea Simona Gherman.

Până la finală, „medicinstele” de la „Pedagogic” și nu numai, mai au un pas: semifinala de sâmbătă, probabil cu Dinamo București, care ar fi o revanșă la semifinala cadetelor pierdută de colegele mai tinere în urmă cu o săptămână, la București.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE