Lemn confiscat, amenzi de 8.000 de lei Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 363 Vizualizări

Lemn confiscat, amenzi de 8.000 de lei

lemnAmenzi în valoare de 8.000 de lei au fost aplicate de poliţişti specializaţi în combaterea delictelor silvice, în urma unei acţiuni desfăşurate pe raza municipiului Reghin. Totodată, a fost confiscat material lemnos în valoare de 5.230 de lei.

La data de 18 mai 2016, cu ocazia unei acțiuni desfășurate de către poliţiştii Biroului Combaterea Delictelor Silvice în municipiul Reghin, privind controlul circulației materialelor lemnoase, a fost identificată o autoutilitară cu o semiremorcă, pe strada Gurghiului. Conducătorului auto i-a fost solicitat avizul de însoțire pentru materialul lemnos transportat, constatându-se faptul că pe semiremorcă se află și altă specie decât cea de fag, care apărea înscrisă în aviz. În consecinţă, autovehiculul cu semiremorcă a fost condus la depozitul Ocolului Silvic Reghin, unde în prezența reprezentanților Gărzii Forestiere Brașov, s-a constatat că încărcătura de material lemnos mai conține, pe lângă specia fag și specia paltin, care nu era înscrisă pe avizul de însoțire prezentat și nici nu figura implementată în aplicația I WOOD TRACKING – Radarul pădurilor. Față de conducătorul auto s-a luat măsura sancționării contravenționale, cu amendă în valoare de 4.000 lei, fiind dispusă și măsura complementară a confiscării de peste 24 de metri cubi lemn de foc, în valoare de 2.890 lei, care a fost predată în custodia Ocolului Silvic Reghin”, se arată într-un comunicat remis de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş.

Totodată, a mai fost depistat în trafic, în comuna Hodac, un alt bărbat care a transportat cu o autoutilitară 3,60 metri cubi de cherestea rășinoasă, fără documente legale de transport și provenință. “Și față de acesta s-a dispus sancționarea contravențională, cu amendă în valoare de 4.000 lei, fiind dispusă și măsura complementară a confiscării cantității de lemn, în valoare de 2.340 lei, care a fost predată în custodia Ocolului Silvic Gurghiu”, se menţionează în comunicat.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE