BC Mureș s-a înclinat în ultimul sfert. Miha Zupan, groparul tigrilor BC Mures
  • ligia.voro
  • 0 comentarii
  • 390 Vizualizări

BC Mureș s-a înclinat în ultimul sfert. Miha Zupan, groparul tigrilor

Foto 3_edited_site

 

Atmosferă incendiară în tribunele Arenei “Antonio Alexe” din Oradea unde s-a disputat primul meci al Ligii Naționale de Baschet dintre CSM din localitate și BC Mureș. Tigrii s-au aflat la conducere aproape întreaga partidă, însă nu au reușit să gestioneze finalul, iar Zupan de la gazde, care nu a strălucit până în ultimul sfert, a “îngropat” Mureșul cu două treițe și 3 coșuri din interiorul semicercului în mai puțin de 5 minute. Finala se reia de la 1-0 pentru Oradea luni, 23 mai, de la ora 20.30, când, pentru mureșeni, obiectivul rămâne același: o victorie.

 

O mare roșie și o pată albă. Așa a arătat Arena “Antonio Alexe” din Oradea sâmbătă seara la partida dintre CSM din localitate și BC Mureș, care și-au disputat primul meci al finalei Ligii Naționale de Baschet Masculin. Suporterii orădenilor, îmbrăcați în roșu, una din culorile echipei roș-albastre, au ajuns la sală înainte cu mai bine de o oră de startul partidei, astfel că la fluierul de start, sala era arhiplină. Din Mureș a sosit un autocar cu galeria echipei și încă vreo 20 de fani veniți pe cont propriu.
Și a început partida în infernul roșu.
Antrenorii BC Mureș, principalul Szászgáspár Barnabás și secundul George Trif au trimis în teren următorul prim cinci – Goran Martinic, Ousmane Barro, Iuri Fraseniuc, Goran Gajovic și Alhajji Mohammed. Cristian Achim a mers pe mâna lui Andrei Mandache, Sean Barnette, Uros Lucic, Salih Nuhanovic, William Franklin.
Primii care înscriu sunt mureșenii prin Barro, din pasa decisivă a lui Fraseniuc, însă orădenii replică rapid prin Barnette, “asistat” de Franklin. Mohammed mai duce încă o dată Mureșul în avantaj după ce fură o minge, iar Gajovic reușește să majoreze ecartul Mureșului la patru lungimi, însă Lucic încinge tribunele cu o treiță. Până la finalul sfertului, Mureșul s-a menținut la timona partidei și și-a păstrat avantajul de patru puncte, inclusiv prin câteva reușite din afara semicercului semnate de Iuri Fraseniuc și Alhajji Mohammed.
În sfertul al doilea s-a consemnat un scor neverosimil la sfârșitul celor 10 minute de joc, 10-10, însă explicabil date fiind presiunea unei finale și oboseala pe care jucătorii ambelor echipe au acumulat-o de-a lungul sezonului regulat de campionat și play-off-ului. Însă, BC Mureș intră la vestiare, la pauza mare, cu un avantaj nesperat de 4 puncte.
În pauză, am remarcat numeroasele puncte unde suporterii puteau să achiziționeze băuturi răcoritoare, apă și cafea și un magazin fan shop din care puteau fi achiziționate echipamentul orădenilor și alte obiecte personalizate.
În sfertul al treilea, Mureșul reușește să se mențină aproape până la finalul celor 10 minute de joc la conducere, deși tabela de marcaj consemnează trei egalități, inclusiv cea de la sfârșit – 57-57 și o răsturnare de scor în favoarea Oradiei.
Mai sunt 10 minute și mai sperăm că Mureșul poate reface avantajul de 6 puncte pe care l-a reușit de câteva ori de-a lungul partidei. De altfel, la începutul ultimului sfert, mureșenii au inițiativa și preiau din nou conducerea prin Pustahvar care este faultat în afara semicercului, pe aruncare, și înscrie toate cele 3 libere. Lucic micșorează diferența, iar Bogdan Țîbârnă îi duce pe orădeni în avantaj la un punct. Lázár László restabilește din nou egalitatea la 61, transformând una din liberele pe care le-a obținut după ce a fost faultat de același Țîbârnă. Mohammed, cu încă o treiță, și Pustahvar cu o pătrundere finalizată duc din nou Mureșul în avantaj la 5 puncte. Replica vine imediat, iar Mandache și Zeno țin Oradea în coasta Mureșului, la un singur punct, 65-66. Din minutul 35 își intră în rol și în mână Miha Zupan, care poate fi socotit groparul Mureșului. În mai puțin de 5 minute, orădeanul a reușit 3 treițe și 3 coșuri de 2 puncte, deși până atunci ratase cam orice aruncare pe care o încercase. Fraseniuc mai readuce încă o dată speranța printr-o triplă, reducând la două puncte avantajul orădenilor pe tabela de marcaj, însă cu câteva bâlbăieli în atac și în apărare, Mureșul nu mai reușește să mai aibă claritate în joc și pierde prima partidă cu 79 la 85.
Tribunele au fost incadescente pe final de meci, suporterii susținându-și echipa frenetic, sărind în picioare la fiecare reușită și aplaudând îndelung. A fost o atmosferă cu adevărat demnă de o finală.
La finalul partidei, antrenorul mureșenilor a subliniat sincopa de pe finalul meciului.
“Eu zic că astăzi am făcut un meci bun, dar din păcate lipsa de concentrare în apărare în 2-3 minute ne-a costat mult. Eu cred că cele două minute ne-au costat foarte mult, am greșit flagrant în câteva clipe, deci finala merge mai departe și în al doilea meci o să reglementăm aceste greșeli și o să arătăm altceva”, a spus Szászgáspár Barnabás.
Antrenorul principal al BC Mureș a mai subliniat că obiectivul echipei rămâne în continuare obținerea unei victorii la Oradea.
Cristian Achim, antrenorul principal al gazdelor, deși mulțumit de victorie, s-a declarat supărat de modul cum s-au apărat jucătorii săi. “Am reușit să facem un pas important, am câștigat primul meci, desigur nu are nicio relevanță atâta timp cât nu sunt făcuți toți pașii până la capăt. Aș vrea să felicit echipa din Tîrgu Mureș, aș vrea să spun că sunt extrem de supărat pentru modul cum ne-am apărat, în special în primul sfert, însă imediat cum am reușit să mărim intensitatea în apărare, imediat am reușit să reintrăm în joc. Încă o dată pentru mine este o victorie importantă, dar nu înseamnă mare lucru în contextul în care mai sunt necesare încă 2 victorii”, a spus Achim.
Cel de-al doilea meci al finalei se va juca luni, 23 mai, de la ora 20.30, tot la Oradea.
Marcatori: Gajovic – 18 (3×3), Mohammed (3×3), Fraseniuc – 11 (3×3), Martinic (3×3), Pustahvar – 7, Barro – 6, Lázár – 4, Jurevicius – 3 (1×3) , Polyak -3 (1×3)

Ligia VORO

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE