VIDEO: “Noaptea Muzeelor” pe acordurile muzicii în Piaţa Teatrului Cultură
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 1481 Vizualizări

VIDEO: “Noaptea Muzeelor” pe acordurile muzicii în Piaţa Teatrului

“Noaptea Muzeelor” şi-a drulat duminică, 22 mai ultimele evenimente care au animat viaţa Târgu-Mureşului vreme de trei zile.  Printre locaţiile zilei de duminică a fost şi Piața Teatrului, gazdă primitoare muzicii şi bunei dispoziţii.

Trio muzical cu aromă de oboi, fagot şi pian

Primii care au urcat pe scena special amenajată de “Noaptea Muzeelor” au fost componenţii  Trio Estate care adus cu ei acordurile muzicii clasice. Trupa a luat fiinţă în 2007, din dorinţa  a trei instrumentişti  de a promova  muzica de cameră  într-o formulă de sonoritate inedită : oboi, fagot şi pian. Nu au făcut excepţie nici de „Noaptea Muzeelor”, Ioan Lircă Moldovan (oboi), Ciprian Bonta (fagot) şi Mihai Moraru (pian) oferind un recital gustat de publicul prezent în Piaţa Teatrului.

Surf punk psychedelic cu The Nobody Else

De la clasic s-a trecut la polul opus, prin recitalul formaţiei The Nobody Elses. Originari din Miercurea Ciuc, trupa The Nobody Else au urcat pe scena din Piaţa Teatrului  cu o muzică surf punk psychedelic, care a sunat foarte bine, dovadă aprecierile dar mai ales aplauzele publicului  pentru Marschal Robert (chitară), Fodor David (bass, voce) şi Makkai Edina (tobe).

The Pinwheels, recital de excepţie

DSC_0149Următoarea trupă care a urcat pe scena din Piaţa Teatrului a fost The Pinwheels, în componenţa  Iris Danciu (voce),  Cristian Ionescu (chitară),  Wattie Barricade (chitară),  Dávid Kusztos (bass) şi  Barni Madarász (tobe) şi sonorităţile punk, heavy, funk şi ska au şi început să-şi facă simţită prezenţa. Un recital pe gustul celor din piaţă, ca de altfel fiecare apariţiei a trupei, tot mai frecventă în peisajul alternativ românesc actual.

Byron, mai mult ca Perfect

DSC_0161Unul din concertele mult aşteptate de public a fost cel al trupei Byron, aflată la o nouă şi frumoasă pezenţă în faţa publicului din Târgu-Mureş, încântat la culme de fiecare întâlnire cu Dan Byron (voce, chitară, flaut), Dan Georgescu (tobe), Sergiu Mitrofan (clape) şi nu în cele din urmă László Demeter (bass), târgumureşean de loc, component de bază al trupei. A fost un recital cu de toate, cu piese mai lente, mai rock, cu piese în limba română, limba engleză, toate în inconfunabilul stil Byron. A fost perfect am putea spune, titlu care dă şi  titlul binecunoscutei piese Timpuri Noi pe care Byron a îmbrăcat-o într-o haină instrumentală  originală, piesă care a încheiat un nou recital de excepţie Byron la Târgu-Mureş.

Final pe acorduri ţigăneşti

DSC_0221Ultimul recital a adus pe scenă trupa Parno Graszt din Ungaria , exponentă a muzicii ţigăneşti autentice. Rădăcinile muzicale ale formaţiei provin din satul Paszab, zona Szabolcs-Szatmár, Ungaria. Interpreţii cântă atât în limba maghiară cât şi în limba romani. Muzica lor a făcut înconjurul lumii: în 2008, au cercetat rădăcinile muzicii rrome în India, unde au căutat tradiţii şi melodii cunoscute şi au cântat împreună cu artişti locali. În 2009, au pornit în cel mai lung turneu al carierei lor. În 40 de zile, au concertat în 20 de oraşe din Statele Unite ale Americii, de la New York la San Francisco. Ziua de 22 a lunii mai a anului 2016 a consemnat prezenţa lor pe scena „Noaptea Muzeelor”  din Piaţa Teatrului cu un recital pe cinste.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE