Voleibalistele junioare, calificate în finală CSU Medicina CSŞ
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 285 Vizualizări

Voleibalistele junioare, calificate în finală

După disputarea semifinalelor turneului final al Campionatului Național de volei al junioarelor disputat în sala „Anton Pongrácz” a complexului UMF din Târgu-Mureș, CSU Medicina CNUE a obținut calificarea în finală, unde urma să întâlnească formația ACS Agroland Timișoara, care a învins în prima semifinală cu 3-0 (-22, -18, -25) formația CTF Mihai I (Rapid) București.

În ultimul meci al zilei semifinalelor, mureșencele au câștigat cu 3-0 (25-15, 27-25, 25-22) în fața echipei Dinamo București. Deși scorul ar da de înțeles că meciul a fost unul relativ ușor, lucrurile nu au stat deloc așa. „Medicinistele” au luptat pentru calificarea în finală cu o echipă puternică, una capabilă în orice moment să întoarcă soarta partidei. Meciul a început bine, cu un serviciu „as” al Loredanei Dobriceanu și un atac în teren al Luizei Varga, dar dinamovistele au egalat imediat la 2. Desprinderea la 5-2 a fost și ea refăcută. Pe serviciile aceleiași Luiza Varga mureșencele au intrat la primul time-out tehnic cu 8-5, la care au mai adăugat un punct, apoi s-au desprins la 11-6, după mingi foarte disputate. La al doilea timp tehnic era 16-8 și mureșencele au menținut ritmul până la final, încheind setul cu un 25-15 mai muncit decât pare.

Răsturnare spectaculoasă în setul secund

Actul doi a început mai bine pentru bucureștence, în urma a două atacuri în fileu ale gazdelor. S-a mers cap la cap până la primul time out, la care s-a intrat cu avantaj minim pentru CSU Medicina. A urmat desprinderea care la un moment părea decisivă. După 16-9 la al doilea timp tehnic a urmat un nesperat 20-11 și conturile setului păreau încheiate. Relaxarea mureșencelor, sau mobilizarea dinamovistelor, oricum ar fi interpretate evenimentele, s-a ajuns la 21-21 și apoi Dinamo a avut primele două mingi de set, anulate de echipa antrenorilor Ciprian Dârnescu și Bokor Istvan. A mai fost un nou punct de set pentru jucătoarele alb-roșii, urmate de trei puncte ale mureșencelor care au câștigat un set extrem de important, inclusiv pentru moral. Setul trei avea să fie și ultimul, dar și acela a fost foarte disputat până la ultima minge.

Cu această victorie, CSU Medicina CNUE a răzbunat înfrângerea echipei de cadete din urmă cu o săptămână, tot în semifinale și a evitat astfel repetarea ierarhiei din cadrul turneului colegelor mai tinere, unde Agroland a fost urmată de Dinamo, mureșencele încheind pe locul 3, cu diferența că la cadete a patra echipă a fost CS Constructorul București, iar la junioare a doua finalistă pentru bronz este Rapid (CTF Mihai I).

Finala mică are loc de la ora 14.30, iar lupta pentru titlu se dă începând cu ora 16.30.

Lotul mureșencelor în semifinală a avut aceeași componență, adică:

Alexandra Cauc, Elizabet Varga, Loredana Dobriceanu, Cristina Apostol, Alexandra Babaș, Raisa Ioan și Laura Molnar- libero, Rodica Buterez, Carmen Arniceru, Bianca Pașca, Simina Străchinescu și Lea Rancz-libero.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE