2% din impozitul pe venit, pe ultima sută de metri Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 416 Vizualizări

2% din impozitul pe venit, pe ultima sută de metri

 

Mai sunt două zile în care poți direcționa 2% din impozitul pe venit. Pentru anul fiscal 2015, termenul limită de depunere este 25 mai 2016.

Oricine are o organizație nonprofit (asociație, fundație, organizație sindicală, patronat, partid politic, asociație de proprietari, case de ajutor reciproc ale salariaților) sau unitate de cult, poate beneficia de prevederea 2%, potrivit legislației.

Potrivit informațiilor furnizate pe site-ul www.finantare.ro prin această lege, contribuabilii persoane fizice pot să direcționeze către o organizație 2% din impozitul pe venit plătit de ei (care ar ajunge, altfel, la bugetul statului). Acest lucru se poate realiza foarte simplu, prin completarea unui formular standard. Redirecționarea este gratuită și nu duce la nici o cheltuială suplimentară pentru persoana care completează formularul respectiv.

Formularul este opțional și poate fi completat de orice persoană fizică care obține venituri din salarii și asimilate acestora.

Rezultatul este virarea, în contul organizației nonprofit sau unitate de cult, a unei sume reprezentând până la 2% din impozitul anual plătit pentru salariul persoanei respective.

Suma nu reprezintă o sponsorizare sau o donație, ci este o parte a bugetului de stat care este direcționată de către fiecare cetățean în parte către sectorul neguvernamental.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE