Maifest, la Şcoala Gimnazială „Friedrich Schiller” Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1728 Vizualizări

Maifest, la Şcoala Gimnazială „Friedrich Schiller”

maifest 3Duminică, 22 mai, primarul Dorin Florea a participat la Festivalul Maifest organizat de Şcoala Gimnazială „Friedrich Schiller” din Târgu-Mureş.

Cu o tradiţie de 20 de ani, festivalul a luat naştere din parteneriatul pe care şcoala din Târgu-Mureş l-a menţinut cu şcolile din Vilseck şi Freihung, Germania. Primarul a salutat autorităţile din Germania şi participanţii la festival în cele trei limbi, română, maghiară şi germană, după care a declarat: „E o mare bucurie să fiu alături de dumneavoastră de 20 de ani. Nu e puţin! Atâtea generaţii care au trecut, lucruri pe care le-am realizat împreună şi altele noi pe care vrem să le pornim acum. Din toamnă vom avea clădire nouă, spre satisfacţia părinţilor care îşi dau copiii să înveţe limba germană pentru care avem atâta afinitate, aici, în Transilvania. Pornirea Şcolii de arte şi meserii, luând modelul şcolilor din Germania vine să certifice un rol clar pe care Primăria şi-l asumă: de a porni această şcoală cu sprijin german, pentru că în Germania tehnica are un nivel maxim. Vă doresc să aveţi noroc de copii, să fie sănătoşi şi să înveţe limba germană foarte bine.”

Primarul oraşului Vilseck, prezent la festivalul Maifest 2016, i-a dăruit omologului său de la Târgu-Mureş, în semn de respect şi pentru modul în care se implică în activitatea şcolii germane, un tablou pe care a sugerat să îl păstreze în biroul Primăriei Târgu-Mureş. „Tabloul simbolizează Piaţa din centrul oraşului Vilseck, unde, domnule primar Dorin Florea, vă aşteptăm şi vă primim cu drag. Sunt bucuros că am realizat un asemenea partenerat într-un oraş ca Târgu-Mureşul”, a declarat Hans Martin Schestel, primar Vilseck.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE