Meseria de dascăl, ”Creativitate și inovație în educație” Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 3281 Vizualizări

Meseria de dascăl, ”Creativitate și inovație în educație”

 

Colegiul Național ”Alexandru Papiu Ilarian” a găzduit marți, 24 mai, deschiderea festivă a conferinței cu participare internațională ”Creativitate și inovație în educație”, ediția V, eveniment organizat de Casa Corpului Didactic (CCD) Mureș în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş și Universitatea „Petru Maior” din Târgu-Mureş. Conferinţa se adresează cadrelor didactice din învăţământul universitar şi preuniversitar, învăţământ preşcolar, primar, gimnazial, liceal, învăţământ special, profesori documentarişti, bibliotecari și alte categorii, fiind invitate să participe şi cadre didactice din alte ţări.

O educaţie aleasă de astăzi este o premiză importantă pentru o societate puternică de mâine și este important ca toți factorii decizionali să depună eforturi diferite pentru a îmbunătăţi procesul educaţiei în diferitele lui etape.

Potrivit celor declarate de prof. Cristiana Chira, director CCD Mureș, în spatele celor 50 de minute de predare a unei materii la clasă, stau ore întregi de studiu individual, de dezvoltare personală, cursuri de formare, activități formale și non-formale, totul pentru dezvoltarea permanentă a competenței cadrului didactic. În acest sens, CCD Mureș urmărește formarea continuă a cadrelor didactice și a personalului didactic auxiliar, cu scopul dezvoltării profesionale și personale a acestora, în corelație cu standardele profesionale pentru profesiunea didactică, standardele de calitate și competențele profesionale, precum și în conformitate cu politicile și strategiile naționale în domeniul educației.

Lucrările prezentate în paralel la Colegiul Național ”Alexandru Papiu Ilarian” și Colegiul Național ”Unirea” au ca scop pomovarea demersului didactic creativ și promovarea exemplelor de bune practici din domeniul educaţional. ”Meseria de dascăl este o profesie frumoasă pe care nu o poți părăsi, seara, odată cu hainele de lucru. Este o meserie aspră, dar plăcută, umilă, dar demnă și unică, este exigentă, dar liberă, este o meserie în care mediocritatea nu trebuie să fie permisă, o meserie care uneori te epuizează, alterori te înviorează”, a declarat prof. Lavinia Mureşan, inspector şcolar general adjunct, ISJ Mureş.

Prof. univ. dr. Călin Enăchescu, rectorul UPM Târgu-Mureş, și-a exprimat nemulțumirea față de mass-media care insistă prea mult pe imagini negative din învățământul românesc, respectiv teze plagiate, copii care nu știu să scrie sau nu știu citi, ponegriri de tot felul, cu toate că vocația de dascăl este una de excepție.

Echipa CCD Mureș este formată din prof. Cristiana Chira, director, profesorii metodiști Pintilie Tunde, Doina Pocan, Elena Puiac, Anișoara Szancsali, Anca Turc, Adriana Țibrea, economist Gabriela Cojocaru, bibliotecar Anca Manoilă și informatician ing. Ovidiu Oltean.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE