Nouă candidați luptă pentru Primăria Sighișoara Politic
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 2977 Vizualizări

Nouă candidați luptă pentru Primăria Sighișoara

Nouă candidați vor încerca să câștige duminică, 5 iunie, competiția electorală pentru funcția de primar al municipiului Sighișoara: Ovidiu Mălăncrăvean (PSD), Radu Adrian-Mihail (PMP), Nicolae Poșta (PRU), Alex Mosora (UNPR), Ionel Gavrilă (PNL), Dan Enescu (ALDE), Iulian Sîrbu (UIPS), Toth Tivadar (UDMR) și Iosif Marin (PND).
ovidiu malancravean

Ovidiu Mălăncrăvean (PSD): „Ne propunem să readucem Sighişoara la ceea ce odată s-a numit „Perla Transilvaniei”
Candidatul PSD Sighișoara pentru funcția de primar, Ovidiu Mălăncrăvean, a absolvit înainte de Revoluție Facultatea de Fizică din București și este în prezent directorul Liceului Tehnologic Nr. 1 din Sighișoara. Ovidiu Mălăncrăvean a transmis că obiectivul pricipal în următorii patru ani îl reprezintă axarea pe resursa umană, prin încurajarea, protejarea şi păstrarea tinerilor acasă. „Sighişoara trebuie să devină casa şi familia pentru noi toţi şi mai ales pentru tinerii noştri. Sighişoara este oraşul tuturor celor care o iubesc. Împreună cu echipa de consilieri PSD, ne propunem să readucem Sighişoara la ceea ce odată s-a numit „Perla Transilvaniei”, „Mărgăritar al Târnavelor”. Transparenţa, dialogul şi consultarea societăţii civile trebuie să reprezinte modul funcţional în luarea deciziilor, în ceea ce priveşte viitorul oraşului. Primăria trebuie modernizată şi eficientizată, cetăţenii trebuie să găsească sprijin, corectitudine şi deschidere în rezolvarea tuturor problemelor. Obiectivul pricipal în următorii patru ani îl reprezintă axarea pe resursa umană, prin încurajarea, protejarea şi păstrarea tinerilor acasă. Aceasta este cea mai importantă resursă şi singura în măsură să ajute la dezvoltarea orașului pe toate planurile. Acest obiectiv poate fi atins dacă oferim tinerilor noştri un oraş curat, sigur, un sistem medical şi educaţional performant, parcuri, o viaţă culturală bogată şi, nu în ultimul rând, posibilităţi şi oportunităţi pentru dezvoltarea profesională a acestora. Trebuie să avem curajul de a exploata ceea ce avem, potenţialul extraordinar al oraşului de a atrage evenimente culturale şi sportive de calitate şi mare anvergură, care aduc la Sighişoara inteligenţă, performanță şi dau valoare sentimentelor de apartenenţă la această comunitate”, a transmis Ovidiu Mălăncrăvean.
2 radu adrian mihail PMP

Radu Adrian-Mihail (PMP): „Un bun primar trebuie să garanteze sighișorenilor drepturile fundamentale”

Candidatul PMP pentru funcția de primar al Sighișoarei, Radu Adrian-Mihail, a absolvit Liceul Agro Industrial, după care a studiat Contabilitate și Informatică de Gestiune la Universitatea de Petrol și Gaze din Ploiești. În anul 2007, a pus bazele unei afaceri ce are ca obiect de activitate în principal tiparul digital. „Sunt sighișorean, iubesc acest oraș și nu l-am părăsit niciodată. Deși 90% dintre prietenii mei au plecat din oraș, eu am decis să rămân, să realizez ceva și, bineînțeles, să rămână ceva după mine. Și eu, și dumneavoastră remarcăm zilnic situația dezastruoasă în care a ajuns orașul nostru. Eu am decis să fiu unul dintre cei care vor să se implice activ, nu doar să se vaite că e rău și să nu facă nimic sau, mai rău, să plece din oraș. Orașul e murdar, forța de muncă lipsește aproape cu desăvârșire, sistemul medical e în continuă cădere, administrația publică parcă e împotriva cetățeanului, abandonul școlar e mare și promovabilitatea scăzută. Aceștia sunt doar câțiva factori care nu atrag investitori, obligă absolvenții de liceu să părăsească orașul și descurajează sighișorenii plecați să revină acasă”, li s-a adresat sighișorenilor Radu Adrian-Mihail.
Candidatul PMP la Primăria Sighișoara este de părere că un bun primar trebuie să garanteze sighișorenilor drepturile fundamentale: dreptul la învățătură, dreptul la sănătate, dreptul la informare, dreptul copilului de a fi protejat și trebuie să garanteze sighișoreanului un mediu curat.
„În calitate de candidat la Primăria Sighișoara, eu nu vreau să promit fel de fel de proiecte pompoase. În schimb, vreau să garantez sighișoreanului că drepturile fundamentale îi vor fi respectate. Un bun primar trebuie să garanteze dreptul la învățătură. În Sighișoara, există un număr îngrijorător de mare de copii care nu frecventează școala. Abandonul școlar a ajuns de necontrolat și absolvenții de liceu fără perspective. Deși școlile sunt subordonate Primăriei, acest lucru a reprezentat oportunitatea de a numi în funcții clientela politică și nu identificarea, împreună cu angajatorii, care se confruntă cu o lipsă mare de forță de muncă, a meseriilor de care aceștia au nevoie. Un bun primar trebuie să garanteze dreptul la sănătate. Spitalele sunt de ani buni în administrația Primăriei Sighișoara, iar rezultatul este un dezastru. Clădirile spitalelor sunt în paragină, secțiile nu sunt dotate cu aparatura necesară și medicii specialiști pleacă. Un bun primar trebuie să garanteze dreptul cetățeanului la informare. Este interzisă în totalitate filmarea ședințelor Consiliului Local și Biroul de Informare Publică este aproape inexistent din lipsă de personal specializat. Sighișoreanul află ce s-a plătit din bugetul local și nu ce se va plăti. Sighișoreanul trebuie să știe contractele în derulare și facturile care urmează a fi plătite, pentru a putea lua atitudine. Un bun primar trebuie să garanteze dreptul copilului de a fi protejat. În Sighișoara, există o singură creșă, iar mamele, în loc să se bucure de mărirea indemnizației oferită prin noua lege, trebuie să apeleze de multe ori la bone, în loc să lase copiii la loc sigur, de unde să-i poată lua sănătoși, îngrijiți, hrăniți, timp în care ele pot munci. Un bun primar trebuie să garanteze sighișoreanului un mediu curat. Sighișoara a ajuns groapa de gunoi a județului. Avem o rampă de sortare care nu este pusă în funcțiune, pentru că banii sunt alocați la suplimentarea bugetului pentru a face cheltuieli inutile. Plătim taxa de salubrizare și nu se vede nimic. Albia râului Târnava e plină de gunoaie, iar vegetația crescută afectează deja digul”, a punctat Adrian Radu Mihail.
3 nicolae posta PRU

Nicolae Poșta (PRU): „Luptăm pentru eradicarea corupţiei”
Candidatul PRU la postul de primar la alegerile din 5 iunie, Nicolae Poșta, este de profesie psiholog, având experiență în domeniul asistenței sociale. Acesta a punctat principalele proiecte ale ofertei electorale. „Principalele obiective: depolitizarea instituțiilor finanțate din bugetul administrației locale. Vom demara controale financiare și administrative asupra modului de gestionare a banului public, vom dezvălui tot ce s-a furat și îi vom da pe mâna DNA pe toți cei vinovați. Luptăm pentru eradicarea corupției din Primărie, verificând toate contractele încheiate și le vom rezilia pe cele frauduloase. Interes turistic. Dezvoltarea economiei locale multisectoriale. Stimularea interesului antreprenorial prin educație – organizarea de training-uri, workshop-uri și conferințe. Încurajarea accesării fondurilor europene. Îmbunătățirea și finalizarea lucrărilor la infrastructura municipiului și a zonelor limitrofe. Educația, o prioritate locală. Promovarea excelenței. Încurajarea manifestărilor multiculturale ale comunității. Amenajarea de noi parcuri, spații verzi și locuri de joacă pentru copii. Implicarea cetățeanului în luarea deciziilor Primăriei”, a precizat Nicolae Poșta.
13265921_846849612114091_4334254940185449390_n

Alex Mosora (UNPR): „Voi promova o administrație locală eficientă”
Inginerul Alex Mosora este candidatul UNPR la alegerile locale pentru funcția de primar al municipiului Sighișoara. Născut și crescut în Sighișoara, absolvent de liceu militar, instituție unde susține că a învățat să fie disciplinat, ordonat și corect, și absolvent al Facultății de Inginerie din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, Alex Mosora crede cu tărie că familia este principalul sprijin pentru realizările pe plan profesional și social. „Am absolvit cu titlu de șef de promoție Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, atât Facultatea de Inginerie, profilul Transportul, depozitarea și distribuția hidrocarburilor, cât și masterul în Valorificarea Gazelor Naturale în cadrul aceleiași facultăți. Sunt căsătorit de cinci ani și cred cu tărie că familia este principalul sprijin pentru realizările pe plan profesional și social. Lucrez ca inginer la SNTGN Transgaz S.A. Mediaș în cadrul Departamentului de Cercetare-Proiectare, unde ca șef de proiect am gestionat și finalizat lucrări de interes național. Avantajele mele sunt: entuziasmul, puterea de muncă, tinerețea și, nu în ultimul rând, experiența în cadrul proiectelor cu caracter național.
Alex Mosora a menționat că a decis să candideze pentru funcția de primar al Sighișoarei deoarece dorește o schimbare radicală la nivelul orașului. „Am hotărât să candidez la alegerile locale pentru funcția de primar al municipiului Sighișoara deoarece mă simt în măsură şi vă asigur că am puterea şi motivaţia să-mi asum responsabilitatea unei asemenea funcţii şi a unei schimbări radicale pentru orașul nostru. Și aici, spun eu, nu vorbim de schimbare de dragul schimbării, ci pentru că ea e necesară. Absolut necesară. Acum, mai mult ca niciodată, este nevoie de oameni de o cu totul altă calitate profesională. E timpul ca oamenii care au muncit din greu, oamenii de calitate să iasă în faţă, să pună umărul, folosindu-şi cunoştinţele şi experienţa, la depăşirea momentului extrem de greu prin care trecem. Nu-mi propun să fac concurs de promisiuni electorale precum fac ceilalți candidați pentru Primaria Sighișoara, fără a avea o bază sustenabilă, și pe care mai apoi să nu le pot onora. Voi promova, cu siguranță, o administrație locală eficientă, ceea ce înseamnă reformarea aparatului administrativ, bazată pe criterii de performanță și implicit în favoarea sighișorenilor. Îmi propun să fiu un altfel de primar, să fac o altfel de politică, care să plece de jos, de la sighișoreni, având în vedere că pe ei îi voi reprezenta. Doresc să organizez Sighișoara pe zone, pe sectoare, să întrevăd consultări publice periodice cu ceea ce dorește cetățeanul, apoi, în urma analizării doleanțelor cetățenești, a legislației și normelor în vigoare, voi susține și implementa ceea ce iși dorește sighișoreanul cu adevărat. Doar în acest mod se poate realiza echilibrul dintre cerințele localnicilor și nevoile orașului”, s-a adresat candidatul UNPR sighișorenilor.
13244171_846849602114092_9160511608865287429_o

Actualul viceprimar al municipiului Sighișoara, Ionel Gavrilă, este candidatul PNL pentru funcția de primar al municipiului Sighișoara.
6 Dan Enescu ALDE

Dan Enescu (ALDE): „Oamenii nu mai vor războaie inutile între tabere politice”
Candidatul ALDE Sighișoara pentru funcția de primar, Dan Enescu, susține că este o persoană conectată la tot ceea ce înseamnă administrația publică locală. După ce a lucrat în mai multe instituții publice și a dezvoltat o companie specializată pe curățenie industrială, Dan Enescu este în prezent inspector al Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), instituția care protejează interesele utilizatorilor de comunicații din România la nivelul județului Mureș. „Ca primar pot reda demnitatea orașului. Voi lupta pentru sighișoreni. Am expertiza și voința necesare pentru a contribui la dezvoltarea municipiului nostru. În primul rând, vreau să vă spun că sunt conectat la tot ceea ce înseamnă administrația publică locală. Pe lângă experiența de consilier local, am mai lucrat și în alte instituții publice. Între 1998 și 1999, am făcut parte din Corpul de Control al Prefecturii Cluj, iar între 1996 și 1997, am făcut parte din Biroul de Evenimente și Protocol al Primăriei Târgu-Mureș. În al doilea rând, am dezvoltat în mediul privat o companie specializată pe curățenie industrială de la 6, la 127 de angajați, în perioada 2004-2010, anul în care am vândut pachetul meu de acțiuni”, a menționat Dan Enescu.
Candidatul ALDE Sighișoara pentru funcția de primar a transmis că este inadmisibil ca un oraș de talia Sighișoarei să nu poată atrage fonduri europene semnificative. Astfel, își propune să coopteze în echipa Primăriei specialiști și profesioniști în accesarea fondurilor europene. „Cea mai mare urgență este intrarea în normalitate, fiind necesară astfel instaurarea unei coeziuni în Consiliul Local, astfel încât să devină cu adevărat Consiliul Local al municipiului Sighișoara, nu scena de desfășurare a unor „lupte sterile”, așa cum a fost în ultimii ani. Sighișorenii trebuie să se gândească bine și să hotărască cui își vor da votul pentru a evita situațiile similare de până acum. Oamenii nu mai vor războaie inutile între tabere politice, ci vor să vadă că acest oraș se dezvoltă armonios și durabil. Eu sunt un om al echilibrului, nu fac parte din grupuri de interese și nu sunt părtinitor. Am respectat mereu și pentru asta am primit respect. Nu sunt și nu am fost „în război” cu nimeni. Sighișorenii merită respect și Sighișoara trebuie să își recâștige demnitatea. Acesta este crezul meu și voi lupta pentru el. Cred în valorile autentice ale municipiului nostru și vă asigur că voi face tot ce îmi stă în putere să le promovez. Pe toată durata campaniei electoale, voi avea o conduită decentă și îi provoc pe ceilalți candidați să procedeze la fel. Eu sunt loial cetățenilor. Sunt sigur că pot realiza un echilibru în Consiliul Local, iar acest fapt va duce spre evoluția firească a comunității în plan social, administrativ și economic. Am fost consilier municipal în ultimii 4 ani și știu exact ce s-a întâmplat. Odată cu așezarea relațiilor dintre factorii de decizie, voi atrage în echipa Primăriei specialiști și profesioniști în accesarea fondurilor europene. Este inadmisibil ca un oraș de talia Sighișoarei, încărcat de istorie, cu atâtea resurse importante și cu o așezarea geografică strategică, să nu poată atrage fonduri semnificative. De aceea, afirm că proiectele de dezvoltare trebuie întocmite de specialiști și implementate transparent și corect pentru dezvoltarea orașului”, a spus Dan Enescu.
7 Iulian Sirbu UIPS

Iulian Sîrbu (UIPS): „Propun crearea unui parc IT în Sighişoara”
Candidatul UIPS la funcția de primar al municipiului Sighișoara, Iulian Sîrbu, vine din domeniul IT și consideră că o modalitate prin care tinerii Sighișoarei pot fi motivați să rămână acasă ar fi crearea unui parc IT în Sighişoara. Astfel, tinerilor care studiază în acest domeniu li s-ar oferi posibilitatea să îşi pună în valoare cunoştinţele pe plan local, contribuind direct la bunăstarea şi dezvoltarea oraşului. „Aici am crescut și tot aici voi candida pentru funcția de primar al municipiului Sighișoara. Realizarea de care sunt cel mai mândru este construirea unei familii. În anul 2004, m-am căsătorit cu soția mea, Luminița. În 2008, s-a născut fiul meu, Ioan Alexandru, iar în 2011, fetița mea, Maria Diana. Candidez pentru funcția de primar al municipiului Sighișoara pentru că țin la acest oraș, sunt parte din el și nu pot sta indiferent când văd direcția greșită pe care a luat-o. Suntem o comunitate mică de oameni, care ar trebui să trăim în armonie și pentru asta trebuie rezolvate problemele de bază. Trebuie să reușim să ne păstrăm tinerii aproape. Și eu am doi copiii și nu vreau să mă gândesc că, la un moment dat, vor trăi departe de mine, în nu știu ce oraș. De asemenea, îmi doresc să putem trăi într-un oraș curat. Sunt foarte multe lucruri ce trebuie făcute în Sighișoara. În primul rând, trebuie să plecăm de la bază. Trebuie să reamenajăm și să reorganizăm întreaga administrație publică locală. Ne dorim să accesăm fonduri europene, ne dorim să ne ocupam de infrastructură. Toate acestea nu se pot realiza atât timp cât Primăria este blocată. De asemenea, propun mutarea birourilor de Relații cu Publicul în orașul de jos, pentru ca oamenii să nu mai fie nevoiți, ori de câte ori au o problemă, să urce până în cetate. O altă problemă a orașului nostru o reprezintă lipsa locurilor de muncă. Deoarece vin din domeniul IT și știu ce se poate face și ce potențial uriaș are, propun crearea unui parc IT în Sighişoara. Astfel, putem oferi posibilitatea celor care studiază în acest domeniu să îşi pună în valoare cunoştinţele pe plan local, contribuind direct la bunăstarea şi dezvoltarea oraşului. Nu în ultimul rând, o problemă a Sighișoarei este curățenia. În ciuda faptului că plătim taxe de salubritate, nepăsarea administrației locale în privința curățeniei orașului a dus la o situație fără precedent în Sighișoara, o situație de care ne este rușine, mai ales că avem pretenția că suntem un oraș turistic. În aceste conditii, trebuie făcută evaluarea de urgenţă a problemelor legate de salubritate, administrarea gropii de gunoi şi a staţiei de sortare a deşeurilor. Foarte importantă este cuprinderea în programul de salubrizare a tuturor străzilor. Cum spuneam și la început, sunt multe de făcut în orașul nostru, soluții există, trebuie doar bunavoință. Sighișorenii au primit angajamentul pe care eu alături de colegii mei din Uniunea Independentă pentru Sighișoara ni l-am asumat în fața lor”, a explicat Iulian Sîrbu.
8 toth tivadar UDMR

Toth Tivadar (UDMR): „Trebuie regândită și reevaluată interacțiunea cu cetățenii”
Candidatul UDMR Sighișoara la funcția de primar al municipiului Sighișoara, Toth Tivadar, a urmat cursurile Facultății de Matematică-Fizică din cadrul Universității de Vest din Timișoara. După obținerea diplomei de licență, în 1995, a fost repartizat ca profesor de matematică la secția română de la Liceul din Sângeorgiu de Pădure. În anul următor, a revenit la Sighișoara, unde este și în prezent profesor de matematică la secția maghiară a Colegiului Național „Mircea Eliade”. „Între anii 2000 și 2013 am fost director adjunct al acestui liceu. Tot în această perioadă, am absolvit cursurile postuniversitare de informatică, organizate de Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj. Din anul 2004 sunt consilier în cadrul Consiliului Local al municipiului Sighișoara. De 20 de ani lucrez ca voluntar la „Fundația Cultural Științifică Gaudeamus” din Sighișoara, iar din anul 2013 sunt director al acestei fundații. Sunt căsătorit și am două fete: Timea (16 ani) și Krisztina (8 ani). Uniunea Democrată a Maghiarilor din România, filiala Sighișoara, mi-a acordat încrederea desemnându-mă candidatul Uniunii la funcția de primar al municipiului Sighișoara. Mă onorează această propunere, mai ales că vine din partea unor oameni cu care am colaborat de foarte multă vreme și pe care îi respect în mod deosebit. În condițiile în care, timp de 20 de ani, m-am implicat activ în foarte multe proiecte ce au legătură, în special de comunitatea maghiară din oraș (educație, cultură, biserică etc.) și folosindu-mă de experiența pe care mi-o conferă cele 3 mandate de consilier local, am decis să fac un pas înainte și să-mi pun această experiență în slujba orașului meu natal, a cetățenilor acestui oraș superb. Faptul că, după terminarea studiilor universitare, am decis să revin acasă, la Sighișoara, în locul de care mă leagă atâtea lucruri minunate, poate însemna un gest de devotament față de oraș și față de comunitate”, a specificat Toth Tivadar.
Candidatul UDMR Sighișoara la funcția de primar al municipiului Sighișoara susține că trebuie trebuie schimbat radical modul de administrare al orașului. „La Sighișoara sunt foarte multe de făcut. Locuim într-un oraș cenușiu, din care lipsește viața. Sunt multe lipsuri, neajunsuri: curățenia, situația economică, infrastructura, cultura și multe altele. Trebuie schimbat radical modul de administrare al orașului. Trebuie regândită și reevaluată interacțiunea cu cetățenii. Trebuie incurajată implicarea lor activă în viața orașului. Trebuie schimbată atitudinea administrației publice locale față de firmele care asigură o mare parte din veniturile orașului. Trebuie tratată cu prioritate atragerea fondurilor europene. Aș dori să ofer mai mult sprijin și mai multă încredere ONG-urilor care activează în domenii cheie, ca serviciile sociale, protecția mediului, sport, sănătate, protecția animalelor etc. Îmi doresc ca Sighișoara să devină un oraș sigur, curat, un oraș verde. Un loc în care să ne simțim cu toții acasă, să fim mândri de ea. Fiind campanie electorală ar poate trebui să enumăr 50 de proiecte mărețe. Nu voi face aceast lucru pentru nu vreau să fac promisiuni gratuite. Oricine va deveni primar, ca prim pas va trebui să facă o analiză serioasă a situației actuale din municipiu, după care să ia măsuri de rezolvare a problemelor identificate. Unele dintre ele vor putea fi rezolvate mai repede, altele nici în cei patru ani de mandat. Vreau doar să asigur pe toți locuitorii acestui oraș, că candidez la funcția de primar pentru că îmi pasă de acest oraș și știu că merită mult mai mult”, a arătat Toth Tivadar.
iosif marin

Iosif Marin (PND): „Suntem un partid format din oameni simpli și mergem strict pe proiectele și pe viziunile noastre”
Candidatul PND pentru funcția de primar al municipiului Sighișoarei, Iosif Marin, a absolvit Liceul Agro Industrial din Sighișoara. Spune despre el că este un cetățean simplu care a fost determinat să candideze pentru că „întotdeauna s-a ținut cont și s-au pus în aplicare nu proiectele necesare pentru cetățean, ci doar proiectele care avantajau unele grupuri și interesele personale ale unora”.
„Mă numesc Iosif Marin, am vârsta de 56 de ani, sunt născut, crescut și educat în Sighișoara. Sunt un cetățean simplu. Am terminat Liceul Agro Industrial din Sighișoara, am fost a doua promoție, iar meseriile mele de bază fiind de lăcătuș mecanic agricol. După 35 de ani de muncă, am ajuns să lucrez ca infirmier la Complexul de Servicii pentru Copiii cu Boli Neuropsihiatrice din Sighișoara. Pe parcursul vieții am făcut și puțină politică, iar în anul 2011 am revenit la Partidul Poporului – Dan Diaconescu (PP-DD), cu care am reușit, în 2012-2016, un mandat de consilier în Consiliul Local al municipiului Sighișoara. În acești 26 de ani, Sighișoara a fost condusă numai de partidele mari. Venind cu partid mic atât la PP-DD, cât și actualmente la Partidul Național Democrat (PND), condus de domnul avocat Daniel Fenechiu, și văzând problemele din Primărie, că întotdeauna s-a ținut cont și s-au pus în aplicare nu proiectele necesare pentru cetățean, ci doar proiectele care avantajau unele grupuri și interesele personale ale unora, am fost determinat să-mi depun candidatura la postul de primar al municipiului Sighișoara. Suntem un partid format din oameni simpli, pensionari, tineri și mergem strict pe proiectele și pe viziunile noastre. Nu vine nimeni să ne impună ce trebuie să facem, nu am avut restricții de la București. Suntem un partid mai nou, suntem o parte din foștii membri PP-DD și ne-am unit în acest partid, alături de domnul Daniel Fenechiu, care reprezintă România cu mare cinste”, a transmis candidatul Iosif Marin.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE