Home / Sanatate / Chirurgia gastrică, parte a tratamentului împotriva diabetului

Chirurgia gastrică, parte a tratamentului împotriva diabetului

Distribuie

Chirurgia gastrică ar trebui să facă parte dintre tratamentele standard împotriva diabetului, putând să-i ajute pe pacienți să-și țină sub control boala timp de mai mulți ani, fără a mai avea nevoie de medicamente, conform unor recomandări publicate în revista Diabetes Care, de cele mai importante organizații de luptă împotriva diabetului din lume, informează Reuters, conform AGERPRES. Într-o declarație comună pe care o consideră o veritabilă schimbare de paradigmă în tratarea diabetului, similară descoperirii insulinei, cele 45 de organizații susțin că intervențiile chirurgicale bariatrice sau metabolice pot avea beneficii semnificative pentru mii de pacienți.
Un studiu recent publicat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) avertiza că numărul adulților diabetici a crescut de patru ori în ultimii 40 de ani, ajungând în prezent la 422 de milioane, în întreaga lume. Organizația International Diabetes Federation (IDF) estimează că până în 2040 numărul diabeticilor va depăși 640 de milioane.
Conform noilor recomandări, intervențiile chirurgicale de reducere a stomacului și pentru slăbire ar trebui recomandate tuturor pacienților diabetici care au un index al masei corporale de cel puțin 40, indiferent de controlul glucozei din sânge, precum și celor cu un indice al masei corporale de peste 30 a căror glucoză din sânge nu este ținută sub control prin medicație sau prin regim alimentar.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Situația epidemiologică a județului Mureș

Distribuie Conform statisticilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș, numărul virozelor înregistrate la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.