Home / Politic / Lupta pentru Primăria comunei Deda se dă între trei candidați

Lupta pentru Primăria comunei Deda se dă între trei candidați

Distribuie

Trei candidați vor încerca să câștige duminică, 5 iunie, competiția electorală pentru Primăria comunei Deda: Lucreția Cadar (PSD), actual primar, Ovidiu Tudor Ilieș (PNL) și Toader Ghidiu (PMP). Localitatea este situată la ieșirea râului Mureș din Defileul Toplița-Deda, la poalele Munților Călimani. Vorbim despre un cadru natural inedit, reprezentat de dealurile subcarpatice cu diverse înclinări şi expoziţii, pe suprafeţe restrânse întâlnindu-se şi alte forme de relief, precum: lunca, depresiunea, platoul şi culmea.
caseta 1 lucretia cadar

Lucreția Cadar (PSD): „Deda are nevoie de un primar cu experiență”
Candidatul PSD la Primăria comunei Deda este Lucreția Cadar, actualul primar, care ocupă această funcție din anul 2004, a transmis mesajul că Deda are nevoie de un primar activ și cu experiență, un om al faptelor. „Deda are nevoie de un primar activ, de un primar cu experiență și de un om al faptelor. Numai cu Lucreția Cadar în fruntea comunei putem asigura înfăptuirea proiectelor și a programului lansat în această campanie”, a precizat Lucreția Cadar.
ovidiu ilies

Ovidiu Tudor Ilieș (PNL): „Primăria Deda trebuie să devină o primărie eficientă, prietenoasă și europeană”
Candidatul PNL la Primăria comunei Deda, Ovidiu Tudor Ilieș, este manager al unei companii în domeniul relațiilor internaționale, un domeniu în care activează de 15 ani. Născut, crescut și educat în comuna Deda și absolvent al Facultății de Drept, Ovidiu Tudor Ilieș a fost consilier local în două mandate, iar o perioadă a ocupat și funcția de viceprimar. Candidatul PNL la Primăria comunei Deda a transmis că își propune să transforme Primăria Deda într-o primărie eficientă, prietenoasă și europeană, care să fie în slujba oamenilor și să apere interesele locuitorilor. Principalele sale proiecte se referă la o gestionare corectă a pădurilor și a pășunilor, la atragerea de investiții sigure pentru crearea de locuri de muncă, dar și la dezvoltarea turismului, având în vedere că cel mai cunoscut punct de atracţie al Defileului este Vârful Scaunul Domnului. „Am fost consilier opt ani de zile, în două mandate. Într-un mandat am fost președinte al Comisiei de Buget și Finanțe, iar în primul mandat am fost o scurtă perioadă și viceprimar. Candidez, în primul rând, pentru viitorul satelor noastre. Aș dori să transform Primăria Deda într-o primărie eficientă, prietenoasă și europeană, care să fie pentru toată lumea, în slujba oamenilor, nu doar pentru anumite grupuri. Primăria trebuie să fie o instituție care apără interesele locuitorilor din cele patru sate. Principala sursă de venit a comunei noastre o reprezintă pădurile și pășunile, astfel este necesară o bună și corectă gestionare a pădurilor și a pășunilor în folosul tuturor locuitorilor comumei Deda. Un alt proiect se referă la susținerea producătorilor locali și a crescătorilor de animale, pentru că trăim într-o zonă submontană, în care aceasta este principala activitate. De asemenea, îmi propun atragerea de investiții sigure pentru crearea de locuri de muncă. Avem o mare problemă cu locurile de muncă. Creștem taxele și impozitele, dar nu asigurăm un loc de muncă. Ne propunem dezvoltarea și susținerea tradițiilor locale și dezvoltarea turismului integrat. Avem o zonă superbă. Dacă vorbim de Festivalul Văii Mureșului, ar trebui să promovăm produsele locale, deoarece în cele 16 ediții nu s-a promovat nimic. Un alt proiect se referă la extinderea rețelei de canalizare și apă. La Deda, s-a făcut cel mai scump și ineficient sistem de canalizare, se lucrează la el de trei mandate. Nu deservește nici 20% din satul Deda, nu din comuna Deda. Ne propunem asfaltarea străzilor laterale și a drumurilor comunale. Nu s-a lucrat foarte mult pe proiecte europene. Dacă nu vom fructifica acest lucru, oricât de bine intenționați am fi, fără bani nu se face nimic”, a precizat Ovidiu Tudor Ilieș.

Toader Ghidiu (PMP) propune o politică centrată pe cetățean
Candidatul PMP la Primăria comunei Deda, Toader Ghidiu, s-a născut în anul 1946, în comuna Deda, este absolvent al Facultății de Drept și susține că dorește o politică centrată pe cetățeni, adică prioritățile cetățenilor să fie pe primul loc. „Prioritățile comunei se vor stabili în fiecare an, când se întocmește bugetul, cu fiecare locuitor al satelor și al comunei. Până acum, prioritățile erau stabilite în mare parte de către primar și în rândul oamenilor sunt multe nemulțumiri referitoare la faptul că nu s-a ținut cont de părerile lor. Am hotărât să facem un alt fel de politică, în care să fie pe primul loc, pe ordinea de zi, prioritățile cetățenilor. Înainte de întocmirea bugetului, cetățenii să fie consultați și în funcție de priorități și de banii existenți, să se pună în aplicare. Bineînțeles, vor apărea și altele pe parcurs, dar în mare parte să se țină cont de dorințele oamenilor”, a arătat Toader Ghidiu.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.