Home / Politic / Doi candidați luptă pentru Primăria Livezeni

Doi candidați luptă pentru Primăria Livezeni

Distribuie

Doi candidați vor încerca să câștige duminică, 5 iunie, competiția electorală pentru Primăria comunei Livezeni: Bányai István (UDMR), care actualul viceprimar al comunei, și Ioan Cristian Vultur (PNL).
Candidatul UDMR la Primăria comunei Livezeni, actualul viceprimar Bányai István, a transmis că a decis să candideze pentru funcția de primar al localității deoarece lucrează de patru ani pentru această comunitate, cunoaște lipsurile și știe care este direcția cea bună, având așadar o viziune legată de viitorul comunei. Unul dintre principale sale obiective este să îmbunătățească condițiile de viață ale locuitorilor.
„M-am angajat să candidez pentru funcția de primar al localității deoarece lucrez de patru ani pentru această comunitate. Cunosc lipsurile, știu care este direcția cea bună. Livezeni primește acum o șansă să aibă o conducere cinstită și de încredere, care să aducă decizii transparente. Până acum, în calitate de viceprimar, am lucrat după cum am fost lăsat să lucrez. În calitate de primar voi munci cum trebuie. Trebuie să progresăm cu cele rămase în urmă. Să fim onești: Dacă Livezeni s-ar fi dezvoltat din 2000 precum se dezvoltă în ultimii ani, rezultatele ar fi mult mai bune. Candidez la funcția de primar deoarece am o viziune legată de viitorul comunei și privind așteptările locuitorilor de aici. Unul dintre obiectivele mele principale este să îmbunătățesc condițiile de viață și calitatea vieții localnicilor. Livezeni are nevoie de o strategie de dezvoltare de lungă durată, trebuie să fie la înălțime în ceea ce privește utilizarea fondurilor europene. Am început această muncă și voi continua să lucrez la aceste proiecte în calitate de primar. Livezeni are posibilitatea să se dezvolte dacă este condus de oameni potriviți”, a precizat Bányai István.
Candidatul UDMR la Primăria comunei Livezeni a arătat că dorește să fie nu numai primarul comunității maghiare din Livezeni, ci al întregii localități. „Nu din întâmplare sunt bilingve rapoartele și informările mele: acestea indică și faptul că doresc să fiu nu numai primarul comunității maghiare din Livezeni, dar și al întregii localități”, a precizat Bányai István.
„Eu sunt gata să lucrez pentru Livezeni”
Bányai István a menționat că experiența dobândită în ultimii patru ani l-a determinat să continue munca începută în comuna Livezeni. Totodată, a subliniat că are încredere în forțele proprii, arătându-se capabil să dezvolte comuna. „Candidez pentru funcția de primar, fiindcă doresc să arăt o alternativă localității. O posibilitate de a trăi într-un mediu plăcut și sigur. Când am fost ales acum aproape patru ani în funcția de viceprimar, am promis să lucrez în favoarea comunității, să joc cu cărți deschise, să acționez conform celor mai relevante cunoștințe ale mele ținând cont de interesele localnicilor. Eu nu m-am schimbat de atunci. A fost o perioadă foarte instructivă pentru mine, s-a confirmat faptul că Livezeni poate primi și mai mult. Nu voi renunța la munca începută în Livezeni, m-am dedicat comunei. Aici e căminul meu, familia mea. Știu ce trebuie făcut, cunosc oamenii, știu că sunt harnici, energici și de treabă. Este interesul comunei și al nostru tuturor ca Livezeni să aibă un primar care să conducă localitatea hotărât, potrivit planurilor și cu devotament. Dacă nu aș avea încredere, dacă nu m-aș considera în stare să dezvolt comuna, mi-aș întrerupe activitatea. Însă în acești patru ani m-am convins că se poate face, trebuie făcut ceva, mai mult e obligația mea să fac ceva pentru comuna care s-a aflat atâta timp în stare de inerție. Funcția de viceprimar are atribuții limitate. Conducătorul secund al localității are mâinile legate în multe cazuri. Primarul însă poate lua avânt, poate realiza multe lucruri dacă are putere, ambiție, dacă e suficient de informat și dacă are respect față de populație, dacă e suficient de modest în munca sa, dacă vrea să lucreze în beneficiul comunității. Eu sunt gata să lucrez pentru Livezeni”, a mai afirmat Bányai István.

cristian vultur livezeni

Obiectivele candidatului PNL, Ioan Cristian Vultur
Candidatul PNL la Primăria comunei Livezeni, Ioan Cristian Vultur, are vârsta de 37 de ani, este căsătorit și are un fiu. De profesie este cadru didactic, ocupația fiind de director de firmă. „Locuiesc și muncesc în comuna Livezeni, unde am reușit, datorită eforturilor depuse, să sprijin inițiativele private cu finanțare europeană de peste 100.000 de euro. Ceea ce vă propunem, eu și echipa mea, sunt lucruri simple, de bun simț, de care avem nevoie și pe care știm că le putem realiza împreună. Da, pentru că pe 5 iunie este doar începutul unui parteneriat între dumneavoastră, locuitorii comunei Livezeni, primar și consilierii locali. La fel ca dumneavoastră, ne dorim mai bine pentru copiii noștri”, a transmis Ioan Cristian Vultur.

Printre obiectivele candidatului PNL la Primăria comunei Livezeni se numără: atragerea investițiilor în comună și crearea de locuri de muncă, revitalizarea spațiului rural și a agriculturii, dar și condiții de viață mai bune pentru locuitori. „Noul Livezeni pe care vi-l propunem: o Primărie și un Consiliu Local care să funcționeze pentru dumneavoastră; revitalizarea spațiului rural și a agriculturii; atragerea investițiilor în comună și crearea de locuri de muncă; limitarea migrării tinerilor către alte localități; îmbunătățirea condițiilor de viată, a confortului și a siguranței locuitorilor comunei. Aceste obiective vor fi realizate prin: finalizarea și actualizarea PUG-ului (Plan Urbanistic General); atragerea și menținerea tinerilor în comună, prin dezvoltarea de zone rezidențiale pentru tineri (cu asigurarea de către Primărie a infrastructurii necesare); o școală de calitate prin premierea performanței profesorilor, stimularea copiilor de a merge la școală și descurajarea absențelor și a abandonului școlar; subvenționarea transportului copiilor la școlile din Târgu-Mureș; investiții în dezvoltarea infrastructurii; sprijinirea agricultorilor din comună; îmbunătățirea cadrului legislativ local în vigoare, prin formarea profesională continuă a angajaților Primăriei”, s-a adresat locuitorilor comunei Livezeni Ioan Cristian Vultur.

 

De asemenea, verificati

Tragere la sorți la Tribunalul Mureș, pentru birourile electorale de circumscripție

Distribuie Sediul provizoriu al Tribunalului Mureș situat în municipiul Târgu Mureș, Bulevardul 1 Decembrie 1918 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.