
- teodora.mindru
- 0 comentarii
- 503 Vizualizări
Rețeta zilei: Supă cremă de morcovi cu ghimbir
26 mai 2016Revista „Ce se întâmplă doctore?” scrie că unul dintre cele mai simple, rapide şi hrănitoare feluri de mâncare pe care poţi să-l faci este o supă cremă de morcovi. Poţi schimba reţeta clasică de supă cremă de morcovi adăugând un singur ingredient care o scoate complet din anonimat, și anume ghimbirul.
Ingrediente
2 morcovi
O ceapă
2 cartofi
O bucată de 2-3 cm de ghimbir
2 linguri ulei de măsline extravirgin
Suc de lămâie
Scorţişoară, turmeric
Sare şi piper, după gust
Verdeţuri pentru decor (pătrunjel, busuioc verde, coriandru)
Mod de preparare
Încinge uleiul într-o oală de supă. Adaugă ceapa şi ghimbirul dat prin răzătoare şi căleşte-le în jur de cinci minute, până se înmoaie. Taie toate legumele, pune-le în oală şi adaugă apă, doar cât să le acopere. Lasă-le la fiert timp de 15-20 de minute. După ce ai oprit focul, poţi pune uleiul de măsline şi sucul de lamâie. Pasează supa şi asezonează cu praf de scorţişoară, turmeric, sare şi piper. Se poate servi cu iaurt/smântână, seminţe de dovleac sau verdeţuri proaspete.
- Etichete:
- CSID
- morcovi
- supa crema
Recomandări zi de zi
Administratie
Social
Politic
Business
Sanatate
Invatamant
Sport
Citește și:
Recomandari
|
|
Lasă un comentariu