VIDEO: Turismul şi infrastructura, priorităţi UDMR la Reghin Politic
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 900 Vizualizări

VIDEO: Turismul şi infrastructura, priorităţi UDMR la Reghin

udmr
Primarul staţiunii Sovata, Péter Ferenc, şi fostul primar al municipiului Reghin între anii 2004-2012, Nagy Andras, candidaţi din partea UDMR la Consiliul Judeţean Mureş respectiv la funcţia de primar al municipiului Reghin, au susţinut miercuri, 25 mai, o conferinţă de presă la sediul UDMR din „Oraşul viorilor”, prilej cu care au prezentat principalele priorităţi din oferta electorală pentru alegerile locale din 5 iunie 2016.

Obiectivul nr. 1: consultare cu primarii

În opinia lui Péter Ferenc, candidatul nominalizat de UDMR pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Mureş în mandatul 2016-2020, autoritatea judeţeană ar trebui să se focuseze pe crearea de condiţii optime pentru potenţialii investitori, rezolvarea problemelor de infrastructură ale judeţului şi nu în ultimul rând consolidarea relaţiei cu primarii. „Consider că este un lucru deosebit de important ca pe regiuni să fie întâlniri pe o anumită perioadă de timp cu primarii din diferite zone, pentru că diferitele zone ale judeţului au probleme specifice şi aceste probleme specifice putem să le rezolvăm printr-o colaborare cu unităţile administrativ-teritoriale”, a afirmat Péter Ferenc.

Obiectivul nr. 2: consolidarea infrastructurii

Candidatul UDMR pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Mureş a vorbit apoi despre importanţa Aeroportului Internaţional „Transilvania” şi a infrastructurii rutiere pentru dezvoltarea economică a judeţului. „Aeroportul „Transilvania” este important şi pentru zona Reghin şi pentru întregul judeţ. Consider că aeroportul din Târgu-Mureş este un factor de stabilitate economică. Dacă reuşim să dezvoltăm acest aeroport, sunt ferm convins că şi investitorii şi totodată turiştii din toate regiunile ţării şi din toate regiunile Europei vor putea ajunge mai uşor în aceste zone. Întotdeauna am vorbit despre o izolare a acestui judeţ, unul dintre judeţele cele mai izolate din centrul ţării, deoarece autostrăzile sunt foarte departe. Chiar dacă putem să spunem că este binevenit ordinul de începere pentru autostrada Târgu-Mureş – Câmpia Turzii, ar trebui să facem tot posibilul ca şi celelalte legături către autostrăzile României să fie cât mai aproape de Târgu-Mureş şi de judeţul Mureş. Bineînţeles că e foarte important să rezolvăm şi problema drumurilor judeţene care încă nu sunt asfaltate”, a menţionat Péter Ferenc. „Trebuie să ne gândim foarte bine ca să începem aceste proiecte de centuri de ocolire ale oraşului Reghin, dar şi la Sighişoara. Aceste proiecte trebuie începute, chiar dacă sunt proiecte de anvergură mare, consider că sunt foarte importante şi trebuie să luăm foarte în serios acest aspect, deoarece ştim foarte bine că multe oraşe sunt „paralizate” din cauza circulaţiei foarte mari”, a completat primarul staţiunii Sovata.

Obiectivul nr. 3: dezvoltarea turismului

De asemenea, Péter Ferenc a fost de părere că municipiului Reghin deţine un potenţial turistic care ar putea fi mult mai bine exploatat prin implementarea unor proiecte. „Consider că turismul este unul dintre factorii care ne pot aduce venituri foarte mari într-un timp foarte scurt, deci investiţiile din turism sunt cele mai rentabile şi un exemplu foarte bun în acest sens este Sovata, despre care putem să vorbim întotdeauna, este cel mai vizitat loc din judeţul Mureş şi una dintre cele mai vizitate staţiuni din România şi consider că potenţialul judeţului Mureş este deosebit de mare. Chiar dacă oraşele Sovata şi Sighişoara sunt locaţii foarte vizitate, în zona Reghinului avem şi valea Mureşului care e splendidă, Valea Gurghiului care are posibilităţi mari, avem comuna Ideciu, aici lângă Reghin, care are posibilităţi balneare. Consider că unul din lucrurile foarte importante din zona montană, unde avem munţi de peste 1.700 de metri altitudine, ar fi pretabil la schi. Există posibilităţi de a lega Valea Sovatei de Valea Gurghiului prin două pârtii de schi, ceea ce ar putea da posibilitatea ca şi această zonă şi totodată staţiunea Sovata să aibă un sezon de iarnă puternic. Consider că potenţialul judeţului Mureş este deosebit de mare din acest punct de vedere şi acest potenţial putem să îl folosim şi în zona Reghinului”, a precizat candidatul UDMR pentru conducerea Consiliului Judeţean Mureş.

Drumurile ocolitoare, necesare

Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere şi necesitatea existenţei unor drumuri ocolitoare care să descongestioneze traficul greu din centrul municipiului Reghin sunt două din obiectivele de viitor prezente în programul electoral al candidatului UDMR la funcţia de primar al municipiului Reghin. „Până vor începe lucrările la centura mare ocolitoare despre care se tot vorbeşte, e important să avem drumuri ocolitoare. Am discutat cu domnul primar de la Sovata despre o variantă posibilă de a scoate o parte din traficul greu din municipiul Reghin. Traseul pentru cei care vor să ajungă spre Suceava, Bistriţa, Cluj sau zonele nordice şi vestice mai îndepărtate va fi Târgu-Mureş – Dumbrăvioara – Glodeni – Voivodeni – Fărăgău – Breaza şi acolo iese toată lumea. Acesta va fi un traseu pe care îl vom pune la punct, respectiv Consiliul Judeţean, deoarece sunt drumuri judeţene. Sunt anumite zone care mai trebuie asfaltate. Acest lucru se va întâmpla şi o mare parte din traficul greu va fi scos din Reghin. Fără a se introduce traficul greu în municipiul Reghin”, a afirmat Nagy Andras.

Parteneriate în domeniul turismului

Referindu-se la dezvoltarea turismului din municipiul Reghin, Nagy Andras a fost de părere că Centrul de Informare Turistică inaugurat de curând ar trebui să aibă o legătură mai strânsă cu localităţile limitrofe cu scopul de a îmbunătăţi oferta turistică. „Nu demult s-a inaugurat Centrul de Informare Turistică în municipiul Reghin. Acest centru creează un vid care trebuie umplut cu conţinut. În programul meu, la fel, este prevăzută colaborarea cu unităţile administrativ-teritoriale limitrofe, Ideciu cu staţiunea balneoclimaterică, Gurghiu şi toată Valea Gurghiului cu frumuseţile ei, toată Valea Mureşului şi celelalte zone. Împreună cu aceste unităţi administrativ-teritoriale şi împreună cu Consiliul Judeţean putem să extindem reţeaua de piste pentru biciclişti sau chiar pentru drumeţii, pe malurile râurilor Gurghiu şi Mureş sau în pădurile învecinate, să putem vizita aceste locuri”, a menţionat Nagy Andras.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE