Home / Politic / Albești, o comună modernă. Un primar pentru oameni!

Albești, o comună modernă. Un primar pentru oameni!

Distribuie

111

Copiii sunt viitorul nostru. Să-i iubim și să-i ocrotim!

Copiii noștri sunt cea mai mare investiție în viitor a unei administrații locale responsabile, care gândește pe termen mediu și lung. Unul dintre programele politice importante a Partidului Național Liberal este dezvoltarea sistemului de învățământ, atât la nivel local cât și la nivel național. ”Comuna noastră are urgentă nevoie de începerea unui program prelungit la toate grădinițele din localitate și de unul program after-school la toate școlile primare din comună. Asta pentru a ne proteja copiii, pentru a ajuta părinții să-i crească și să-i educe cât mai ușor și mai bine. Prioritățile trebuie cât mai bine stabilite de fiecare primar spre interesul cetățenilor”, a explicat Sergiu Ioan Fintoc.

În plus, în comuna Albești trebuie edificată o creșă pentru copiii mici. ”Să nu uităm că familiile cu copii mici, așa cum este și a mea, au nevoie de o creșă modernă pentru primii ani din viață ai  copiilor lor. O creștere armonioasă a prichindeilor, atât fizic cât și educațional, trebuie să fie grija unui primar responsabil”, a declarat viceprimarul din Albești. Un alt aspect important din viziunea despre învățământul albeștean va fi asigurarea accesului copiilor la infrastructura şcolară, prin asigurarea unor mijloace speciale de transport (microbuze-autobuze) moderne și eficace. ”Toate componentele de infrastructură a unui sistem educațional modern trebuie să funcționeze: trebuie mijloace de transport moderne pentru copii noștri, încurajarea copiilor să citească mai mult, să meargă la bibliotecă”, a mai adăugat Sergiu Ioan Fintoc, candidatul PNL la Primăria Albești.

DCIM100GOPRO

Canalizare, asfalt, trotuare și șanțuri pentru satele Boiu și Țopa

Fiecare localitate a comunei Albești trebuie să beneficieze de atenția egală a administrației locale. Satele Boiu și Țopa merită să aibă canalizare, drumuri asfaltate cu șanțuri moderne, trotuare noi, deci o infrastructură rutieră demnă de mileniul în care suntem. ”Una dintre problemele nerezolvate până acum de administrația locală este canalizarea și asfaltarea mai apoi a drumurilor comunale din Boiu și Țopa. Nu cred că în 2016 putem spune că un trotuar sau un șanț modern reprezintă un lux, ci doar o normalitate. Ca primar voi face tot posibilul ca să realizez aceste investiții în infrastructură, indiferent de eforturile pe care trebuie să le fac”, a spus candidatul PNL Sergiu Ioan Fintoc.

Servicii sociale, asistență medicală la domiciliu

Problemele sociale din zona comunei Albești nu sunt un secret pentru nimeni. Există bătrâni care au nevoie de îngrijire medicală la domiciliu, familii cu venituri mici, copii care nu frecventează școala etc. ”Unul dintre proiectele de suflet ale mele și a echipei mele pentru Consiliul Local este înființarea unui echipaj medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor în vârstă, cu probleme medicale, care nu pot să ajungă la medic sau asistentul medical. Acest echipaj medical va avea o mașină la dispoziție, va avea dotări corespunzătoare îngrijirii la domiciliu. Vom face o listă cu persoanele care se pretează pentru astfel de servicii sociale care din acel moment vor fi deservite la domiciliu”, a subliniat Sergiu Fintoc.

Pregătire profesională și ajutor pentru obținerea unui loc de muncă

În această perioadă se pot depune spre finanțare proiecte europene pentru dezvoltarea infrastructurii sociale, care să ducă la sprijinirea persoanelor defavorizate, a șomerilor, a mamelor singure etc. Banii europeni sunt o sursă financiară importantă pentru orice localitate din România, administrațiile locale care nu accesează acești bani, rămânând în urmă față de celelalte. ”Deja sunt în discuții cu niște consultanți pe fonduri europene pentru elaborarea unor proiecte europene în acest an, pe noua perioadă de finanțare de la bugetul UE. Vreau ca orice oportunitate de obținere a unor astfel de fonduri să fie folosită, pentru a moderniza comuna și a cheltui cât mai puțini bani de la bugetul local”, a explicat Segiu Ioan Fintoc. Fie că este vorba de pregătirea profesională, prin cursuri de instruire a şomerilor, în vederea reintegrării socio-profesionale fie pentru  informări asupra locurilor de muncă vacante din zonă şi a condiţiilor ce trebuie îndeplinite pentru ocuparea acestora.

Investițiile private pentru un buget local mărit și locuri de muncă

O administrație locală serioasă face toate demersurile legale pentru a atrage investiții private serioase. Asta pentru că firmele private plătesc impozite directe la bugetul local și oferă locuri de muncă în primul rând oamenilor zonei. ”Suntem o comună importantă a județului Mureș, atât ca poziționare lângă municipiul Sighișoara cât și ca număr de firme care activează aici. Faptul că s-a reușit trecerea spre comuna noastră a peste 46 de hectare din fosta zonă industrială a municipiului Sighișoara a fost un lucru extrem de important pentru noi dar nu suficient. Trebuie să sprijinim orice investitor serios să vină la noi în zonă, ca în final să plătească impozite la noi în comună, și să ofere locuri de muncă bine plătite”, a declarat Sergiu Ioan Fintoc, candidatul PNL la Primăria Albești.

Prima întrebare a unei firme este dacă primăria are un teren disponibil pe raza comunei, pretabil pentru respectiva activitate economică. ”Una dintre prioritățile mele ca și primar va fi achiziționarea de terenuri care să poată fi folosite pentru activități economice. În momentul în care formăm loturi de teren medii și mari vom putea vorbi cu siguranță de posibilitatea atragerii de investiții industriale și nu numai în comuna Albești”, a explicat viceprimarul comunei Albești.

Tradițiile locale trebuie să fie respectate!

Comuna Albești, cu satele sale aparținătoare, are o identitate culturală, tradițională, atât din punct de vedere etnic, cât și din perspectiva obiceiurilor, datinilor, tradițiilor populare etc. Pentru a putea dezvolta aceste aspecte, administrația locală trebuie să dezvolte prin activități specifice. ”Dorim includerea în programele de dezvoltare a unor activităţi vizând identificarea şi încurajarea continuării tradiţiilor locale de meşteşuguri, datini, sărbători, târguri. Vrem încurajarea locuitorilor în activităţile de păstrare a tradiţiilor şi de popularizare a lor prin înfiinţarea unor centre/ cluburi pentru deprinderea/ practicarea meşteşugurilor zonei”, a explicat Sergiu Ioan Fintoc.

Una dintre momentele speciale din viața fiecărei comunități este sărbătorirea Zilelor Comunei, prin care se marchează atât identitatea specifică, și dă posibilitatea locuitorilor să-și petreacă timpul liber într-un mod plăcut. ”Deși multe localități rurale din zonă au mai multe evenimente culturale, de Ziua Comunei sau chiar festivaluri în toată regula, la noi nu s-a reușit încă așa ceva. Propun organizarea unei eveniment cultural în aer liber intitulat Zilele Comunei Albești, o data pe an timp de trei zile, cu activități specifice în toate cele trei sate”, a anunțat candidatul PNL. Cu această ocazie se vor putea stimula spiritului competitiv în perpetuare şi valorificarea tradiţiilor locale prin organizarea de concursuri şi expoziţii.

Micii fermieri trebuie sprijiniți

Una dintre cele mai importante probleme ale micilor crescători de animale este asigurarea pășunatului la un nivel corespunzător numărului de animale. ”Primăria are obligația morală să asigure tuturor crescătorilor de animale din zonă a unor condiții propice desfășurării activității lor. Drept urmare, în momentul în care voi fi primar, voi dispune administrarea unui corp de pășune publică direct de către administrația locală, pe lângă cele date în concesie celor privați. Doar în acest mod putem asigura echilibrul dintre marii crescători de animale și cei mici. Trebuie să păstrăm specificul rural prin încurajarea oamenilor de a crește în continuare animale și de a revigora activitățile târgurilor de animale”, a declarat Sergiu Ioan Fintoc.

DCIM100GOPRO
DCIM100GOPRO

Parcuri de joacă în fiecare sat!

Natalitatea scăzută în rândul românilor devine o problemă din ce în ce mai dezbătută la nivel național și județean. Pentru a asigura condiții bune de creștere a copiilor, o administrație local trebuie să ofere pe lângă educație și protecție socială, și o infrastructură modernă pentru petrecerea timpului liber. ”Vreau să construim mai multe parcuri de joacă pentru copiii de toate vârstele în toate satele comunei. În satul Albești aș dori să existe două astfel de parcuri de joacă, în satele Boiu și Țopa câte un spațiu de joacă. Nu este normal ca o astfel de zonă de agrement să existe doar în centrul comunei, mai ales că satele celelalte sunt la distanțe destul de mari”, a spus candidatul PNL la Primăria Albești. Fiind un tânăr părinte a unui copil mic, Sergiu Ioan Fintoc se identifică cu problemele tinerelor familii.

O comună europeană, o comună curată!

Curățenia și ordinea unei localități reprezintă cartea de vizită în fața celor care o vizitează din exterior dar și pentru cei care locuiesc acolo. Asigurarea unui sistem de salubrizare al comunei, prin care spațiile publice să fie curățate periodic atât de personalul primăriei (angajați, asistați social etc) cât și de firme private dacă este cazul. Una dintre principalele preocupări ale primarului Sergiu Ioan Fintoc va fi o comună CURATĂ care să fie demnă a fi europeană.

DCIM100GOPRO
DCIM100GOPRO

Drumuri practicabile către Șapartoc și Jac

O parte dintre locuitorii comunei Albești nu au parte de o infrastructură rutieră normală. Este vorba de cei din Șaparoc și Jac, aflate la câțiva kilometri de centrul comunei, a căror drumuri de acces sunt impracticabile. ”Orice drum al comunei noastre trebuie să fie cel puțin practicabil. Așa că voi aloca bani, inițial de la bugetul local, pentru repararea și pietruirea drumurilor care duc la Șaparoc și Jac, pentru ca oamenii să le poată folosi corespunzător. La momentul oportun vom identifica surse de finanțare europene sau guvernamentale pentru asfaltarea acestor drumuri. Fiecare cetățean al comunei noastre este important, indiferent de locul unde își are locuința”, a declarat Sergiu Ioan Fintoc.

DCIM100GOPRO
DCIM100GOPRO

Sportul reprezintă sănătate prin mișcare. Să-l încurajăm!

Una dintre componentele unei vieți sănătoase este cu siguranță practicarea sportului. O primărie are datoria să asigure cetățenilor săi accesul la o infrastructură sportivă modernă și eficientă. ”Am în proiect amenajarea unui teren de tenis de câmp și amenajarea terenului de fotbal pentru a putea organiza diferite competiții sportive. Cred că mișcarea și sportul pot îmbunătăți semnificativ viața oricărei persoane indiferent de vârstă sau condiției socială”, a explicat viceprimarul comunei Albești.

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO: ”Spring Party” politic la Târgu Mureș: ”Gândim la fel/ Simţim la fel, iubim la fel…”

Distribuie Președintele Partidului Social Democrat Mureș, deputatul Dumitrița Gliga, a participat sâmbătă, 23 martie, la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.