Home / Sanatate / Cum contribuie anumite științe la dezvoltarea medicinei moderne

Cum contribuie anumite științe la dezvoltarea medicinei moderne

Distribuie

Prima ediție a conferinței științifice cu participare internațională „Medicina și științele interdisciplinare în secolul XXI” are loc la Târgu-Mureș, în perioada 26-28 mai. Manifestarea științifică reunește medici radiologi și specialiști din fizică, inginerie și informatică care prezintă contribuțiile aduse de aceste științe la dezvoltarea medicinei moderne.
Totodată, conferința reprezintă un bun prilej pentru medicii tineri de a-și prezenta lucrările științifice. Manifestarea științifică este organizată de Universitatea de Medicină și Farmacie Târgu-Mureș, Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș, Clinica de Radiologie și Imagistică Medicală, sub egida Academiei de Științe Medicale din România și este creditată cu 14 puncte EMC.
Președintele conferinței, prof. dr. Mircea Buruian, a precizat că această conferință s-a organizat plecând de la ideea că la ora actuală medicina se dezvoltă datorită intercooperării cu alte domenii științifice. „După cum bine știm, medicina, împreună cu celalalte științe (fizica, ingineria, informatica, chimia, biochimia, bioenergia etc.), contribuie la îmbunătățirea și menținerea stării de sănătate a omului. Conceptul conferinței este unul modern, deoarece am pornit de la ideea că la ora actuală medicina se dezvoltă datorită intercooperării cu alte domenii științifice. Ne vom strădui ca edițiile următoare să fie din ce în ce mai bune și cu participare din ce în ce mai largă”, a precizat prof. dr. Mircea Buruian.
mircea buruian

Președintele Unității de Cercetare Științifică din București (WIRA), prof. dr. Radu Mihai, a făcut, în deschiderea conferinței, o scurtă introducere în istoria aparatelor RMN în România și a susținut că fără fizicieni, electroniști și chimiști medicina nu poate pătrunde în corpul uman. Totodată, a lăudat inițiativa organizării simpozionului de la Târgu-Mureș.

Prof. dr. Silviu Sfrângeu, de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, a arătat că în prezent radiologia este o disciplină vastă, iar radiologul este un individ multilateral, care începe să se supraspecializeze. „Mă bucur că mă aflu la Târgu-Mureș, că sunt alături de profesorul Mircea Buruian, care se dovedește a fi un organizator desăvârșit. Ceea ce mă încântă în mod deosebit, ca și profesor, este ascensiunea fantastică a nivelului rezidenților de la Târgu-Mureș, pe care îi felicit”, a transmis prof. dr. Silviu Sfrângeu.

Imagistica medicală abordată într-un context al medicinei moderne
Rectorul Universității de Medicină și Farmacie Târgu-Mureș, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, a transmis că apreciază efortul profesorului Mircea Buruian de a aduce laolaltă specialiști din domenii diferite dar care au ceva în comun. El a arătat că un trend pe care dorește să-l impună Universității are nuclee de dezvoltare din mai multe părți. „Manifestarea este organizată sub egida Universității, este un eveniment deosebit și oarecum aparte, pentru că abordează imagistica medicală într-un context al medicinei moderne, într-un context al progresului tehnologic în care fiecare dintre noi trăim și de la care sperăm rezolvarea multor probleme, astfel încât adunarea laolaltă a specialiștilor din domenii diferite, dar complementare nu poate decât să facă bine progresului științei, centrului universitar Târgu-Mureș și rezidenților, care sunt primii beneficiari ai acestor noi informații”, a afirmat prof. univ. dr. Leonard Azamfirei.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.